full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

206 millió forintból létesül új ügyeleti központ Szekszárdon

206 millió forintból létesül új ügyeleti központ Szekszárdon

2018.02.13. Térítésmentesen biztosítja a Tolna Megyei Kormányhivatal a szekszárdi önkormányzat számára az Ybl Miklós utca 1. szám alatt található ingatlan használati jogát. Az épületben 206 millió forintból új ügyeleti szolgálati központot, két orvosi rendelőt alakítanak  ki, illetve a védőnői szolgálat is itt kap helyet.

A város célul tűzte ki a belvárosban található használatlan ingatlanok használatbavételét, ami városkép javítása és a funkcióváltás szempontjából egyaránt fontos.  Ennek a munkának az első állomása – az állami tulajdonú, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő – Ybl Miklós utca 1. szám (volt BM-klub – a szerk.) alatt található, hosszú évek óta kihasználatlanul álló ingatlan újrahasznosítása – tudatta Ács Rezső polgármester.

A több mint 1700 négyzetméter területű épület első szintjén alakítják ki az új ügyeleti szolgálati központot, illetve egy felnőtt- és egy gyermekorvosi rendelőt. A második szinten a védőnői szolgálat végzi majd munkáját. Ezen a szinten hat védőnői szoba, négy kis tárgyalóhelyiség, valamint két vizsgálóhelyiség és egy nagyobb, oktatások, rendezvények lebonyolítására alkalmas tér kap majd helyet – közölte a városvezető.

Nemcsak az épület újul meg, az ügyelet, az orvosi rendelők és a védőnői szolgálat is teljes egészében új eszközöket és bútorokat kap. A  legkorábban 2019 közepére lezáruló beruházás teljes értéke mintegy 206 millió forint. Ebből 180 millió forintot tesznek ki az épület felújításával járó munkák, míg az új eszközök és a bútorzat 26 millió forintba kerül – részletezte Ács Rezső.

Fotó: Kadarka.net

A polgármester elmondta, a tervezés folyamán az önkormányzat végig kapcsolatban állt a felnőtt- és gyermek háziorvosokkal, hogy az épületben kialakítandó terek és funkciók a lehető legjobban szolgálják a használat célját. A helyszín kiválasztásával kapcsolatosan arról szólt, hogy az ingatlan könnyen megközelíthető helyen található, illetve, hogy a szükséges infrastruktúrát, parkolóhelyeket is jól ki lehet alakítani. Ugyancsak elmondta, a beruházással, mely eleget tesz majd a 21. század követelményeinek, hosszú távú megoldás születik.

Dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy 21. századi színvonalra juthat el az  ingatlan, ahol a város és a környék lakosságát kiszolgáló egészségügyi centrum létesül. Hozzátette, az épület egy pályázatnak köszönhetően külsőleg korábban már megújult. Ugyancsak közölte, az ingatlan vagyonkezelési joga továbbra is a kormányhivatalnál marad.

A Tolna Megyei Kormányhivatal ingyen adja használatba a városnak az ingatlant. Az ezzel kapcsolatos szerződést Ács Rezső polgármester és Dr. Horváth Kálmán látta el  kedd délután kézjegyével.

A vezetőképen Ács Rezső (b) és dr. Horváth Kálmán. Fotó: Kadarka.net

 


dr. Horváth Kálmán kormányhivatal
ElőzőEszterbauer kadarka és Takler bikavér a KKM idei borválogatásában


Read previous post:
Close