full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

210 millió forintból új piactér épült Tamásiban

210 millió forintból új piactér épült Tamásiban

2018.12.14. Ünnepélyesen átadták csütörtökön Tamási új piacterét. Süli János miniszter, Kis Miklós Zsolt államtitkár, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök, valamint Porga Ferenc polgármester köszöntötték a piacon sürgölődőket, majd átvágták a nemzetiszínű szalagot. A 210 millió összköltségű beruházás megvalósulását Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrás segítette.

Süli János beszédében rávilágított arra is, hogy a piac nem csupán a kereskedés helyszíne, hanem az információ megosztásának is. Mint a térség országgyűlési képviselője elmondta: az egész környék javát fogja szolgálni a beruházás.

Az agrár-vidékfejlesztésért felelős Kis Miklós Zsolt államtitkár az őstermelők munkájának fontosságára utalt kijelentésével, mely szerint a piacnak köszönhetően azoknál marad a megtermelt áru haszna, akik a legtöbbet dolgoztak azért. Az élelmiszer bizalmi termék jellegére is kitért, amiben sokat segít a személyes piaci kontakt.

Örömmel tekintett a fejlesztésre Fehérvári Tamás, aki a piacot kulturált közösségi térnek nevezte. Bár a régi idők közös családi programja, a piacozás már-már kevésbé jellemző, mégis nagy szükség van új piacterekre. Ott ugyanis mindig lesznek eladók és vásárlók egyaránt, ami jót tesz a helyi gazdaságnak és a munkavállalásnak, s ezek által a helyben történő boldogulást segíti elő. Végezetül sok sikert kívánt Tamásinak a további fejlődéséhez.

Porga Ferenc emlékeztette a jelenlévőket, hogy a piac anno a városi ügyek fórumának kiemelt helyszíne volt. A nagy nyüzsgés most is jellemzi a piacot, hiszen a környékből sokan érkeznek a kijelölt napokon, s ilyenkor a város egy kicsit megyeszékhelyi szintű központtá válik. Bár a piac szerepe, jellege az idők során változott, egyvalami mégis megmaradt: az emberközelisége.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close