full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

2,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre az E.ON az idén Tolnában

2,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre az E.ON az idén Tolnában

2018.06.19. A megnövekedett energiaigények és az üzembiztosság fenntartása, fokozása érdekében hajt végre mintegy 2,5 milliárd forint értékű beruházást az E.ON energiaszolgáltató az idén Tolna megyében.

Az idén mintegy 2,5 milliárd forintot fordít az E.ON beruházásokra és üzemeltetésre Tolna megyében – jelentette be kedd délelőtt Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati és a Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója Szekszárdon. Az összegből 1,8 milliárd forintot az áramhálózat, 700 millió forintot a gázhálózat fejlesztésére és karbantartására fordítanak. Mint azt a vezérigazgató tudatta, a beruházásokat az újonnan jelentkező energiaigények kielégítése és a biztonságos energiaellátás biztosítása érdekében végzik el a szekszárdi önkormányzattal való szoros együttműködésben.

A vállalatcsoport Tolna megyében 4000 km hosszú áram-, és 2000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 385, illetve 150 km Szekszárdon működik.

Kincses Endre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szekszárdi üzemének vezetője elmondta, a biztonságos és zavartalan energiaellátás érdekében többek között földkábeleket cserélnek a Kadarka, a Szent László és a Kossuth Lajos utcában. A város déli részén földkábelekkel kötnek össze két transzformátor állomást, amire azért van szükség, mert egy esetleges meghibásodás esetén gyorsabban lehet újra árammal ellátni a környéket. Emellett megújul a kisfeszültségű légvezetékes hálózat a Bencze Ferenc, a Halas és a Vasvári utcában, valamint a közvilágítás hálózata a Bajcsy-Zsilinszky utca múzeum és buszpályaudvar közötti szakaszán, valamint átépítik a Szekszárd és Szálka közötti középfeszültségű légvezetékes hálózatot.

Ezeken túlmenően új kábeleket fektetnek le az ipari parkban jelentkező többlet villamosenergia igény biztosítására, valamint bővítik a Samsonite üzemet kiszolgáló transzformátorállomást – tudatta Kincses Endre. Hozzáfűzte, egy társasház építéséhez is új villamos hálózatot alakítanak ki.

Ugyancsak elmondta, már keresik az alkalmas földterületet a Tolna-Mözs környékén 1,7 milliárd forintból megépítendő új transzformátor alállomás számára, amely 2020-ig készül el. Az új alállomás megépítését a Szekszárdon és körzetében működő vállalatok megnövekedett energiaigénye indokolja.

Horváth György, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. szekszárdi üzemének vezetője arról szólt, hogy Szekszárd földgázvezeték-hálózata viszonylag fiatal, így néhány évig még biztosan nem lesz szükség nagyobb rekonstrukciós beavatkozások elvégzésére. Azonban, mint azt tudatta, a gázhálózatra való csatlakozás ingyenessé válása után tavaly mintegy ötszörösére nőtt a csatlakozási igények száma. Földgázleágazó vezeték létesítésére mintegy 1800 új igény érkezett, melyből 1433 igény üzemi szinten jelentkezett. Az idén ebből várhatóan 700 leágazás készülhet el. Emellett mintegy 200 igény érkezett az E.ON-hoz gáz elosztóvezeték meghosszabbítására.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, a villamosenergia-hálózat fejlesztését az is indokolja, hogy hamarosan megindul a – Modern Városok Programban – létrehozandó új 100 hektár területű ipari park fejlesztése Szekszárd keleti részén, ahova reményeik szerint az első betelepülő cégek is megérkeznek.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az E.ON számára egyaránt fontos a lakosság és az ipar energiaigényeinek maradéktalan kielégítése, a szolgáltatás folytonosságának biztosítása. Utóbbival kapcsolatosan tudatta, a villamosenergia-hálózat fejlesztését az is indokolja, hogy hamarosan megindul a – Modern Városok Programban – létrehozandó új 100 hektár területű ipari park fejlesztése Szekszárd keleti részén, ahova reményeik szerint az első betelepülő cégek is megérkeznek. Zárásként arra hívta fel a figyelmet, hogy az energiaszolgáltató a szekszárdi rendezvényeket is rendszeresen támogatja, ezzel társadalmi szerepvállalása is példamutató.

Tolna megye számos pontján hajt végre beruházást az E.ON

Szekszárd mellett a megye több pontján is beruházásokat hajt végre az energiaszolgáltató 2018-ban. Bonyhádon 145 millió forint értékben végeznek alállomási, illetve az ipari park bővítése kapcsán szükséges fejlesztéseket, Pakson 122 millió forint értékben fejlesztenek, amit elsősorban szintén a többlet energiaigények indokolnak. Tamásiban az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokat valósítanak meg 63 millió forintból, míg Bátaszéken az ipari park fejlesztése kapcsán végeznek el hálózati beruházást mintegy 33 millió forintból.

A vezetőképen: Ács Rezső (b),  Gelencsér Lajos, Horváth György és Kincses Endre. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close