full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

250 millióból alakítanak ki ügyeleti központot Szekszárdon – hamarosan kezdődik a munka

250 millióból alakítanak ki ügyeleti központot Szekszárdon – hamarosan kezdődik a munka

2019.10.08. Egy-két héten belül elkezdődik a – komoly belső átalakításokkal járó – munka az Ybl Miklós utca 1. szám alatt található volt BM Klub épületében. Mint azt már megírtuk, az épületben többfunkciós ügyeleti központot alakítanak ki.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a helyszínen megtartott kedd délutáni sajtótájékoztatón elmondta, azon túlmenően, hogy az épületben ügyeleti központot hoznak létre, itt kap majd helyet a védőnői szolgálat a szükséges szociális blokkokkal együtt. Emellett az épületben egy gyermekorvosi ügyeletet, egy gyermekorvosi körzetet és egy felnőtt orvosi ügyeletet alakítanak ki, minden ezekhez tartozó kiegészítő helyiséggel együtt.

Az összesen bruttó 250 millió forint értékű beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatása és az önkormányzat által biztosított 70 millió forintos önerő révén valósulhat meg.

A polgármester szavai szerint a kétszintes, 1750 négyzetméter területű épületben – melyet egy másik pályázat keretében korábban kívülről már rendbe tettek – minden adott lesz ahhoz, hogy 21. századi szolgáltatást nyújtsanak. Hozzátette, az épület központi elhelyezkedésének köszönhetően is ideális helyszínt biztosít az ügyeleti központnak és többfunkciós mivoltának hála a működtetése is kedvező feltételekkel lesz megvalósítható.

Ács Rezső megköszönte dr. Horváth Kálmán kormánymegbízottnak, hogy az állami tulajdonban, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében álló épület használati jogát térítésmentesen biztosítja az önkormányzat részére.

A városvezető arról is szólt, hogy az Ybl utcai épület felújítása az első nagy lépés a városban található használaton kívüli épületek használatba vétele terén. Hozzátette, a volt Gyermekek Háza és az egykori SZÜV épület – fel nem újított része – használatba vételéről is tárgyalást folytatott kedden. Mint mondta, néhány éven belül ezek az épületek is valós funkciót kaphatnak.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott arról szólt, hogy kétéves folyamat eredményeként vált lehetővé, hogy a vagyonkezelői jogot átadják az önkormányzat részére. Hozzáfűzte, az épület a kórházhoz való közelsége okán is kiváló helyszín az ügyeleti központ kialakítására.

Zsobrák Róbert, a kivitelező szekszárdi Ács-Állványozó Kft. vezetője elmondta, az épület belső tere a teljes felújítás során komoly átalakításokon esik majd át. A rekonstrukció alkalmával a legmodernebb gépészeti megoldásokat alkalmazzák, így többek között hőszivattyús módszerrel biztosítják a fűtést és a hűtést az épületben, melyet napelemekkel is ellátnak. A kétszintes épületben – mely előtt parkolóhelyeket alakítanak ki – jelentős helyet foglaló lépcső megszűnik, a bejárást pedig szintenként biztosítják.

A munka egy-két héten belül kezdődhet, befejezésére a munkaterület átvételéről számítva egy év áll a kivitelező rendelkezésére.

A képen Ács Rezső (b), Zsobrák Róbert és dr. Horváth Kálmán a sajtótájékoztatón. Fotó: kadarka.net


dr. Horváth Kálmán kormányhivatal Zsobrák Róbert
ElőzőÉletveszélyesen összevertek egy férfit Szekszárdon – szemtanúkat keresnek! KövetkezőÚjabb tréninget tartottak motorosok részére Szekszárdon


Read previous post:
Újabb tréninget tartottak motorosok részére Szekszárdon

2019.10.08....

A PEAC Pécset fogadja a KSC Szekszárd

2019.10.08....

Close