full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

282 millió forintból épül körforgalom Bonyhádon

282 millió forintból épül körforgalom Bonyhádon

2019.07.25. A munkaterület átadásával elkezdődhet Bonyhád új körforgalmának kivitelezése, amelynek legfontosabb célja egy biztonságosabb és megközelíthetőbb csomópont létrehozása. Ez a július 23-ai egyeztetésen hangzott el a Városházán, amelyen az építés során valamennyi érintett résztvevő képviseltette magát.

A közel 282 milliós, TOP-os pályázatból megvalósuló beruházást Bonyhád Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. valósítja meg konzorciumban. Utóbbi szervezet tájékoztatása szerint várhatóan hat hónap alatt készül el a körforgalom – kedvező időjárás esetén.

– A Közút négy ütemre bontotta fel a kivitelezést – tájékoztatott Kozma Anikó. A Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki osztályvezetője részletezte: az első már elkezdődött a beruházás kitáblázásával, ezt pedig a Zrínyi utcai járdaszigetek, gyalogátkelőhelyek bontása fog követni. Mindez csupán néhány napot vesz igénybe.

A második – leghosszabbnak ígérkező – ütemben a kivitelező lezárja a Gyár utca azon szakaszát, amely a Gyár utca 3-tól a Zrínyi utcáig tart. Ugyancsak ezen intervallumban építik meg magát a körforgalmat, a buszmegállónak a Gyár utcára történő csatlakozóágát, és váltják ki a közműveket.

A buszpályaudvarhoz vezető „régi út” elbontása már a harmadik ütemben történik meg. Ekkor az autóbuszok a Gyár utcán át fognak közlekedni. Ugyanez igaz az autósokra is: aki a Gyár utcából szeretne majd kihajtani az a Forberger utca felé tud kerülni.

Kozma Anikó hozzátette, a beruházás negyedik ütemében már az új körpályán zajlik a közlekedés. Zárásképpen a Sport utcai leágazást valósítja meg a kivitelező, eközben félpályás útzár lép életbe. Azt is hangsúlyozta, hogy a négy ágú, gyalogátkelőhelyekkel és járdaszakaszokkal rendelkező körforgalom megépítése nem jár teljes tereléssel, vagyis igénybe vehetik az arra közlekedők, az ütemezésnek megfelelő korlátozások figyelembe vételével.

A műszaki osztályvezető kiemelte: mivel a munkálatok érintik a Székely Emlékparkot, ezért az ott található elemeket ideiglenesen átszállítják a Székely Házba, ahol felújítják őket. A beruházás lezárultával pedig visszakerülnek a helyszínre, ahol további parkosítási munkálatokat is végez majd a kivitelező és az önkormányzat, hogy még szebb kép fogadja a városba érkezőket.

Forrás: bonyhad.hu – Vizin B.