full screen background image
Keresés
2019 január 26 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

289 millió forintból korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

289 millió forintból korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

2018.07.13. 289 millió forintos beruházással korszerűsítik a távhőrendszert, a beruházásnak köszönhetően öt százalékkal csökken a földgázfelhasználás Szekszárdon.

A korszerűsítéshez a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból ötven százalékos támogatást nyert el.

Az idén kezdődő és jövő év végéig befejeződő beruházás keretében kazánokat korszerűsítenek, nyolc hőközpontot újítanak fel, és a belvárosban 300 méter hosszan vezetéket cserélnek – közölte a város polgármesteri kabinete az MTI-vel.

A kazánok rekonstrukciójával évente mintegy 250 ezer köbméterrel csökken majd a földgázfelhasználás. A vezetékcserével felére csökken az érintett szakasz hővesztesége, és a hőközpontok a felújítás után húsz százalékkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak.

A kabinet tájékoztatása szerint a vezetékcserével, illetve az 1845 lakás számára fűtési és használati meleg vizet biztosító hőközpontok rekonstrukciójával jelentősen nő a távhőrendszer üzembiztonsága.

Fotó: Kadarka.net

MTI


fűtés KEOP távhő
ElőzőÉrtékesítésre vett nagyobb mennyiségű drogot egy Tolna megyei nő KövetkezőNapsütéses idő várható a hétvégén