full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

30 éves testvérvárosi jubileum: küldöttség látogatott Szekszárdról Bietigheim-Bissingenbe

30 éves testvérvárosi jubileum: küldöttség látogatott Szekszárdról Bietigheim-Bissingenbe

2019.03.13. A két település között meglévő hivatalos kapcsolat 30 éves jubileumát ünnepeli Szekszárd és Bietigheim-Bissingen. Az alkalomból Jürgen Kessing főpolgármester meghívására küldöttség látogatott el Szekszárd németországi testvérvárosába.

A testvérvárosi ünnepségre a német város vezetői meghívtak számos olyan szervezet és egyesületi vezetőt, akik az elmúlt 30 év során baráti kapcsolatot, szoros együttműködést alakítottak ki a szekszárdi partnerszervezeteikkel.

1989-ben a városok akkori vezetői, Kovács János tanácselnök és Manfred List főpolgármester szentesítették azt az okiratot, mely a néhány évvel korábban megkezdett kapcsolatfelvételt a képviselőtestületek felhatalmazásával immáron hivatalos formába öntötte.

Ács Rezső polgármester által vezetett önkormányzati delegáció a Bietigheim-Bissingen városa által szervezett ünnepségen felül – a rövid időtartam ellenére – számos tárgyalást, egyeztetést is folytatott a német város saját tulajdonú, vagy közüzemi feladatokat ellátó gazdasági társaságaival.

A program során lehetőség nyílt a bietigheimi Stadtwerke városi energiaellátásában fontos szerepet játszó biogáz és biomassza erőművének megtekintésére, illetve a Bietigheimer Wohnbau AG vezetőivel való találkozásra, mely önkormányzati cég a működésének és tevékenységének bemutatása során számos értékes információval gazdagította a tárgyaláson részt vevő magyar küldöttséget. A Wohnbau AG az üzleti-, illetve szociális alapú lakásépítési projektjeit is bemutatta a szekszárdi küldöttségnek.

A látogatás alkalmával sor került a Ludwigsburg járás területén a hulladékszolgáltatást hosszútávú szerződések alapján végző Kurz Entsorgung GmbH ügyvezetőivel való eszmecserére és az általuk üzemeltetett géppark megtekintésére. A mindkét fél részéről hasznosnak ítélt találkozót követően városunk vezetői meghívták a gazdasági társaság vezetőit egy szekszárdi látogatásra, ahol az Alisca Terra Kft. tevékenységét megismerve egy jövőbeni együttműködés kialakítását tervezik a felek.

A vendégek viszontlátogatására várhatóan november környékén kerül sor, melynek kapcsán Szekszárd városa is ünnepséget tart a jubileum évforduló alkalmából.

Forrás/fotó: Polgármesteri Kabinet
Read previous post:
Close