full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

300 millióból fejlesztik az egészségügyi ellátást Szekszárdon

300 millióból fejlesztik az egészségügyi ellátást Szekszárdon

2017.10.12. Mintegy háromszázmillió forintból fejlesztik az alap egészségügyi ellátást Szekszárdon. Az ezzel kapcsolatos támogatási szerződést csütörtök délelőtt írta alá Ács Rezső polgármester és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.

2018hirdetés

A Területi Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően – három pályázat keretében – megvalósuló fejlesztések részeként megújul a Kölcsey lakótelep 25. szám alatt található 2-es és 4-es számú felnőtt háziorvosi körzeti rendelő épülete. A rendelőt teljes körűen akadálymentesítik, felújítják a mosdót, megújul az épületgépészet, a bútorzat, illetve a műszerek és energiatakarékos nyílászárókat építenek be, mintegy 24 millió forintból – közölte a fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester.

Emellett új épületet építenek mintegy 63 millió forintból a 3-as és a 14-es számú felnőtt háziorvosi rendelő számára a Szabó Dezső utca és a Béri Balogh Ádám utca közötti területen. A polgármester elmondta, azért kell új épületet építeni, mert a jelenlegi helyen szűkös a tér. Hozzátette, az épület minden szempontból korszerű lesz és itt is új bútorokat, műszereket szereznek be.

A fejlesztés legnagyobb részeként új ügyeleti központot alakítanak ki a volt BM-klub épületéből, az Ybl Miklós utca 1. szám alatt. Az állami tulajdonú, és a megyei kormányhivatal kezelésében álló, több funkcióssá átalakítandó épületben egy felnőtt és egy gyermek orvosi ügyelet kap helyet. Emellett a 4-es számú gyermekorvosi körzeti rendelő is ide költözik, valamint a védőnői szolgálat is ide kerül. A több mint 200 millió forintos beruházás keretében teljes energetikai korszerűsítést hajtanak végre az épületen, melyet teljes körűen akadálymentesítenek. Ezen túlmenően a parkolóhelyek számát is gyarapítják az épület szomszédságában.

Ács Rezső tudatta, az egészségügyi alapellátás fejlesztése azért is kiváltképp fontos, mert azt sokan veszik igénybe. A fejlesztéseknek köszönhetően pedig nagyban javul majd az ellátás színvonala Szekszárdon. Az önkormányzat emellett azt is fontosnak tartja, hogy olyan munkakörnyezetet teremtsen, mely vonzó lehet a fiatal orvosok számára. Megemlítette, a Közgyűlés határozata értelmében nemrég döntöttek egy praxis odaítéléséről, ezt is egy fiatal orvos fogja betölteni.

A polgármester arról is szólt, hogy Szekszárdon az elmúlt időben több korszerűsítést is végrehajtottak az alap egészségügyi ellátás korszerűsítése érdekében. Példaként említette, hogy megújult a Kandó Kálmán és a Mikes utcai háziorvosi rendelő is. Hozzátette, a kormány folyamatosan emeli a háziorvosi praxisokhoz kötődő támogatások összegét, melynek hatása a remények szerint hamarosan érezhető lesz. Ennek és a helyi fejlesztéseknek köszönhetően remélhetőleg nő majd azon fiatal orvosok száma, akik a városban szeretnének háziorvosként praktizálni.

A városvezető tudatta, a fenti három fejlesztés a tervezői költségbecslés alapján együttesen mintegy 300 millió forintba kerül majd. Hangsúlyozta, az elmúlt évben jelentős mértékben nőttek az építőipari költségek, de bíznak abban, hogy az elnyert támogatásból is sikerül megvalósítani a beruházásokat. Ezzel összefüggésben kiemelte, mindhárom fejlesztés biztosan megvalósul.

A sajtótájékoztató végén Ács Rezső polgármester, és Fehér János, a MÁK megyei igazgatóságának – mint közreműködő szervezet – vezetője látta el kézjegyével a három pályázati szerződés-megállapodást.

A vezetőképen: Ács Rezső (j) és Fehér János írta alá a megállapodást. Fotó: Kadarka.net


ElőzőTöbb jogsértést is feltárt a háromnapos közlekedésbiztonsági ellenőrzés Tolnában KövetkezőSzabadnapos tűzoltó mentett életet Bogyiszlón


Read previous post:
Szabadnapos tűzoltó mentett életet Bogyiszlón

2017.10.12....

V4 csúcstalálkozó Szekszárdon: négy ország államfője tart megbeszélést

2017.10.12....

Close