full screen background image
Keresés
2020 október 20 - kedd
  • :
  • :

366 millió forint támogatásból korszerűsített a szekszárdi Ferropatent Zrt.

366 millió forint támogatásból korszerűsített a szekszárdi Ferropatent Zrt.

2020.01.23. Magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához szükséges korszerű eszközökkel bővült a szekszárdi Ferropatent Zrt. eszközparkja egy pályázatnak köszönhetően.

A Ferropatent Zrt. 366,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében „Magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához szükséges kapacitásbővítés” címmel benyújtott pályázatával.

A projekt célja a Ferropatent Zrt. eszközparkjának további bővítése a magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához szükséges korszerű eszközökkel. A nyertes pályázat segítségével beszerzett korszerű technológia és berendezések révén a Ferropatent által gyártott félkész termékek minősége javul, valamint képessé vált új, magasabb feldolgozottságú termékek előállítására, mely által a vállalkozás előrébb lép a termékláncban.

A fejlesztés, beruházás eredményeként a Ferropatent Zrt. számára lehetővé válik a jelenleginél szélesebb választékú termékskála előállítása, ezáltal új ügyfelek kiszolgálása, valamint a meglévő ügyfelek magasabb színvonalon történő kiszolgálása is. Nemcsak új ügyfelek, hanem új iparági célcsoportok (pl. autóipar, elektronikai ipar) is elérhetővé váltak, miközben a vállalkozás termelőtevékenységének költséghatékonysága is javítható.

A projekt keretében beszerzett gépek a feldolgozóipari tevékenység fejlesztéséhez szükségesek. A megvalósult pályázati projekt keretében elvégzett fejlesztésekkel nem csak új piacok nyílnak meg a Ferropatent előtt, hanem az export bővítése révén a környező országokban is megerősítheti jelenlétét, gyorsítva a cég továbbfejlődését, növekedését, ezzel pedig végső soron hozzájárulását a hazai gazdaság növekedéséhez, a gazdaság szerkezetében a termelő, ipari tevékenységek megerősödéséhez, amely egybevág a nemzetgazdasági célkitűzésekkel is.

MTI Fotó