full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Messzire vitte a Kadarka.net Szekszárd hírét

Messzire vitte a Kadarka.net Szekszárd hírét

A világ 26 országából, mintegy 2500 látogató járt a március 27-én útjára indult Kadarka.net – Szekszárdi Információs Portálon a működés első hetében. Szedtünk egy csokorral a látogatottsági adatokból.

Az első héten mintegy 2500 ezer látogató kereste fel a Kadarka.net – Szekszárdi Információs Portált. Látogatóink összesen mintegy 13 ezer oldalletöltést produkáltak, így egy látogató átlagosan körülbelül 5 oldalt töltött le. A visszatérő vendégeink aránya 28,6, míg az új látogatók aránya 71,4 százalék volt. A Kadarka.net-et az első héten többségében férfiak olvasták, az arányuk 53,3 százalék volt, míg a nők az oldal látogatóinak 46,7 százalékát alkották. Egy látogatás alkalmával olvasóink átlagosan 5 percet töltöttek el az oldalainkon.

Látogatóink 11 százaléka 18-24 év, 29 százaléka 25-34, 26 százaléka 35-44 év, 12 százaléka 45-54 év, 16 százaléka 55-64 év közötti, 6 százaléka pedig 65 év feletti volt.
A túlnyomó többség, mintegy 90 százalék természetesen magyar, mintegy 7 százalék angol, 1 százalék pedig német nyelvterületről érkezett.

Az első héten összesen egyébként a világ 26 országából keresték fel a portált. Magyarország után az USA-ból jártak a legtöbben a Kadarka.net-en. Vida Péter nemzetközi sikeréről szóló cikket többen is nézték San Franciscóból, Ritzel Zoltán Nagy falat című fotóját pedig volt, hogy egy időben öten is megnyitották az USA-beli Menlo Parkból. A harmadik helyen Németország, a negyedik helyen Ausztria, az ötödik helyen pedig az Egyesült Királyság áll a látogatások számát tekintve. A legtávolabbi leginkább egzotikus hely, ahonnan portálunkat meglátogatták, Indonézia volt.

A Kadarka.net hírei, posztjai mintegy 30.000 képernyőn jelentek meg. Egyedül csak a Szekszárd felett című – Dala György által készített légifelvétel – 14 288 monitoron bukkant fel. A Duna Televízió Szerelmes Földrajz című műsorának szekszárdi forgatásáról készített anyagunk 4314 emberhez jutott el. Kiss Albert Bíbor felhők című képe pedig közel ugyanennyi monitoron jelent meg. Vida Péter fentebb említett cikke mintegy 3000 felhasználó előtt jelent meg.

Sokatmondó adat, hogy látogatóink 61 százaléka asztali számítógépről, 35 százaléka viszont mobiltelefonról, 4 százaléka pedig tabletről kereste fel a Kadarka.net-et. Megérte tehát a mobil optimalizációba fektetett energia.

A látogatók mintegy 40 százaléka Chrome, mintegy 30 százaléka Mozilla böngészővel kereste fel a portált. Az androidos böngészők aránya pedig, mintegy 12 százalék. Látogatóink 30-30 százalékának a Tarr Kft., illetve a Telekom szolgáltatja az internetet. A többi szolgáltató messze lemaradva követi a fenti kettőt.

Az érdeklődési köröket tekintve az alábbiak szerint alakult látogatottsági statisztikánk. Cseppet sem meglepő módon látogatóink mintegy 20 százaléka az utazások, kirándulások iránt érdeklődők közül került ki. A cikkek és írások látogatóink mintegy 15 százalékát vonzották. További jelentős csoportot alkotnak a művészet, kikapcsolódás iránt, valamint a vásárlások és TV-, valamint moziműsorok és a gasztronómia iránt érdeklődők. Ezek egyenként a Kadarka.net látogatóinak 10-10 százalékát alkották.

Mint azt már megírtuk, a Kadarka.net – Szekszárdi Információs Portál március 27-én indult útjára. Elsőként szolgáltatás-keresőink és adatbázisunk tartalmát szeretnék minél teljesebbé tenni. Ezt követően májustól pedig energiáink nagy részét a portálon található írások számának gyarapítására fordítjuk. Ezen belül is kiemelten kezeljük „Szekszárdi Borok és Sorok” című rovatunkat. Célunk – többek között – hogy minél több, és persze minél informatívabb cikkekkel szolgáljuk ki a szekszárdi borokkal és borászokkal kapcsolatos hírekre szomjazókat.

 

A kék színnel jelzett országokból jártak látogatók a Kadarka.net-en Kép: Google Analytics