full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

400 milliós beruházással új telephelyet épít a Vikiv Kft. Szekszárdon

400 milliós beruházással új telephelyet épít a Vikiv Kft. Szekszárdon

2018.08.04. Több mint 400 millió forintos beruházással új telephelyet épít a bogyiszlói székhelyű Vikiv Vízügyi Kivitelező Kft. Szekszárdon – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Molnos Csaba elmondta: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával, 420 millió forintos ráfordítással hozzák létre az 5000 négyzetméteres telephelyet. A létesítmény a tervek szerint jövő év áprilisára készül el.

A beruházási összeg nagyobb részét technológiai eszközökre, egy napi 400-500 köbméter kapacitású kőmegmunkáló gépsorra fordítják – tette hozzá. Az ezzel előállítandó, különböző szemcseméretű kövek felhasználása szerteágazó: alkalmas rézsűk, partfalak megtámasztására, útalapok kialakítására, szintén partfalak támasztására használt gabion elemek készítésére.

A 2012-ben alapított, 13 főt foglalkoztató kkv árbevételének 95 százaléka vízépítésből származik, részt vettek mások mellett a Sygnus Kft. paksi kikötőjének függőleges partfalának építésében, több Duna-menti töltésfejlesztésben, valamint a beregi árapasztó tározó kivitelezésében. A megmunkált köveket a kft. saját projektjeiben használja majd fel, illetve értékesíti – mondta a cégvezető.

A társaság 2015-ben könyvelte el legjobb eredményét: 1,7 milliárd forint nettó árbevételt és 438 millió forint adózott eredményt ért el. A cég a tavalyi 465 millió forint után idén egymilliárd forintot meghaladó árbevételt tervez; az ügyvezető közölte: a fejlesztéstől 2019-ben elsősorban az adózott eredmény növekedését várják.

MTI