full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

415 millió forint támogatást nyert Nagymányok

415 millió forint támogatást nyert Nagymányok

2019.02.05. Négyszáztizenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Nagymányok önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a „Barnamezős Terület Rehabilitációja Nagymányok Városban” elnevezésű projektre. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A fejlesztésének hála a várakozások szerint javul a vállalkozói környezet és fejlődik az üzleti infrastruktúra Nagymányokon. A projekt részeként az önkormányzati tulajdonú iparterület fejlesztése, az alapinfrastruktúra kiépítése és bővítése, irodafelület létrehozása történik meg. Ezek mellett megvalósul a terület elérhetőségét és feltárását segítő infrastruktúrák fejlesztése, a zöldfelületek kialakítása, valamint egy rakodógépet is beszereznek.

A projekt hozzájárul új munkalehetőségek megteremtéséhez, a foglalkoztatás növeléséhez a betelepült, illetve betelepülő vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

A fejlesztési helyszín Nagymányok központi részén helyezkedik el, ezért a felújítás rendezettebb városközpontot eredményez. A fejlesztés eredményeként létrejön egy olyan rehabilitált terület, amely közösségi és gazdaságösztönzési célokra egyaránt alkalmas. A terület zöldítése mellett parkolóhelyek és épületek kialakítására is sor kerül az említett célok érdekében.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close