full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

42 millió forintot nyert szociális jellegű városrehabilitációra Dombóvár

42 millió forintot nyert szociális jellegű városrehabilitációra Dombóvár

2017.03.21. Az Irányító Hatóság (IH) meghozta döntését a dombóvári Mászlonyban élők társadalmi integrációját, felzárkózását segítő programok támogatásáról, így különböző szociális, oktatási, foglalkoztatási és pénzügyi tudatosságot erősítő programok valósulhatnak meg. Dombóvár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében pályázott szociális jellegű városrehabilitációra, amelyre több mint 42 millió forintot nyert.

A döntéshozatali folyamat a Tolna Megyei Önkormányzat TOP bizottságából indult, amely véleményezte a beérkezett pályázatokat és javaslatot alkotott. E javaslatot képviselte a megye a döntés-előkészítési bizottságban, s ezt követően született meg az Irányító Hatóság támogató döntése. A támogatás hozzájárul ahhoz is, hogy egészségügyi, közösségfejlesztési, antidiszkriminációs és közbiztonsági programokat valósítsanak meg. A projekt helyi szinten, komplex módon segíti a leszakadó és
leszakadással veszélyeztetett városrészeken élő közösségek társadalmi integrációját, életlehetőségeik javulását.

Első körben, tavaly december végén három megyei pályázatot támogattak a TOP keretében: Bonyhádon 250 millió forintos járási szintű foglalkoztatási paktumot hagyott jóvá az IH. Szintén ekkora összeget fordíthat foglalkoztatás javítására együttesen Tamási, Dombóvár, és a paktumban szereplő környező települések (Értény, Felsőnyék, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagykónyi, Nagyszokoly, Pincehely, Tamási, valamint Dalmand, Dombóvár, Kocsola, Szakcs, és Várong). Szociális városrehabilitációs projekt keretében valósulhat meg Tamási „Budai” városrészének megújítása, közel 100 millió forintból.

Az Irányító Hatóság hamarosan újabb – Tolna megyei pályázatokat érintő – döntéseket hoz, amelyekről a Tolna Megyei Önkormányzat folyamatosan tájékoztatást ad. A TOP keretében megjelent legújabb pályázati felhívások is aktuálisak, hiszen ipari parkok és iparterületek fejlesztésére 320 millió forint, míg helyi foglalkoztatási együttműködésekre (paktumok) 531 millió forint áll rendelkezésre. 2017. május 22-től július 31-ig lehet beadni a támogatási kérelmeket.

További információk:
Pályázatok, fejlesztés: Naszvadi Balázs terület- és vidékfejlesztési osztályvezető, naszvadi.balazs@tolnamegye.hu
Kommunikáció, sajtó: Tóth Róbert, Elnöki kabinet, +3630 330 0115, kabinet@tolnamegye.hu

A képen Fehérvári Tamás (b) és Naszvadi Balázs (j). Fotó: Ótós Réka




Read previous post:
Close