full screen background image
Keresés
2020 február 17 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

43. Gemenc Nagydíj: Tagliani Filippo a bajnok, Kusztor Péter ezüstérmes

43. Gemenc Nagydíj: Tagliani Filippo a bajnok, Kusztor Péter ezüstérmes

2017.05.27. Az olasz Tagliani Filippo, a Delio Gallina kerékpárosa nyerte meg a 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíjat.

Május 27-én, 105 km-es sík szakasszal zárult a 2017-es Alisca Bau Gemenc Nagydíj, a mezőny a Szekszárd – Őcsény – Decs – Sárpilis – Várdomb – Szekszárd körpályán teljesített három kört. Várható volt, hogy a sárga trikós Tagliani csapata kézben tartja majd az eseményeket, de a magyar válogatott tagjai megpróbálták megfordítani az összetettet.

Az első körben szökésbe került Kusztor és Pelikán is, de ezeket az elmenéseket nem engedte el a mezőny. Az első részhajrát elvitte a sárga trikós, majd a második körben kialakult egy két fős szökés, benne Pelikán Jánossal és az osztrák Kopfauffal (WSA Greenliffe). Előnyük a kör végére másfél percre nőtt, így a magyar versenyző virtuálisan át is vette a sárga trikót, hiszen a napot csak 41 mp hátrányban kezdte összetettben,

A Delio Gallina viszont nem kegyelmezett, az utolsó 10 km-en nagyon begomboltak és 3 km-re a céltól megfogták a két szökevényt és az előző két szakaszhoz hasonlóan megint nekik jutott a napi elsőség Alessio Brugna révén. A szakasz legjobb magyar eredménye ezúttal Rózsa Balázs (Magyar válogatott) nevéhez fűződik, aki ötödik lett a mezőnyhajrán.

A II. szakaszversenyen Brugna Alessio, a Delio Gallina-Colosio-EuroFeed versenyzője ért elsőként a célba 02:04:12-es (-10mp)időeredménnyel. A második Krasnov Leonid, a Tusnad Cycling Team kerékpárosa lett 02:04:12-es idővel (-6 mp), a dobogó harmadik fokára Kulimbetov Nurbolat, az Astana City biciklistája állhatott fel 02:04:12-es (-4 mp) eredményével.

A II. szakaszverseny első három helyezettje. Fotó: Kadarka.net

Ahogy pénteken, úgy szombaton is Filippo Tagliani nyerte meg a legjobb sprinternek járó zöld trikót, az összetett eredmény alapján az első helyezettnek járó sárga trikót és a fehér trikót, mely az U23-ban legjobb eredményt elért versenyzőnek jár. A legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót ismét Marco Friedrich húzhatta magára.

A 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj bajnoka az olasz Tagliani Filippo, a Delio Gallina-Colosio-EuroFeed versenyzője lett 05:15:11-es összetett eredménnyel. Az ezüstérmes a Magyar Nemzeti Válogatott kerékpárosa, Kusztor Péter vehette át 05:15:28-as eredményével, míg a bronzérmet Salzmann Jodok, az osztárk WSA-Greenlife csapatának biciklistája nyerte meg 05:15:39-es időeredményével.

Ezzel Tagliani Filippo szinte mindent megnyert amit csak lehetett. Az kerékpáros a prológon és az I. szakaszversenyen is győzött. A Delio Gallina versenyzője a három nap alatt kiosztott tizenkét trikóból kilencet nyert el. Nem csoda, hogy összetettben is elsőként tudott végezni az UCI 2.2 kategóriás bajnokságon.

Az Arató Vilmos emlékdíjat, mely legjobb magyar versenyzőnek jár, Kusztor Péter, a Magyar Nemzeti Válogatott versenyzője nyerte meg.

A versenyzők egyébként ma még egyszer rajthoz állnak. A Gemenc Nagydíj profi kerékpáros mezőnye egy látványos, 60 perces, villanyfényes kritériumversennyel búcsúzik Szekszárdtól. A Kritérium Pálinkás Csaba – Emlékversenyen a Béla király tér – Bezerédj u. – Széchenyi u. – Garay tér útvonalon haladva egy kilométeres köröket tesznek meg majd a versenyzők. A célba érkezés várhatóan 21 órakor lesz a Béla király téren. Ez a verseny azonban már nem tartozik az UCI kategóriába és az összetett versenyben sem számítanak az itt elért eredmények.

Mint azt megírtuk, az Alisca Bau Gemenc Nagydíj szervezését ettől az évtől a város vette kézbe. A május 25. és 27. között megrendezendő verseny nyolc év után visszakerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába. A megújulás a verseny régi nagy fényének visszaállítását, a kerékpársport népszerűségének növelését, valamint azt szolgálja, hogy minél több helyi és környékbeli család látogasson ki a rendezvényre.

A részletes eredménylistát itt találja – kattintson!

Kapcsolódó anyagok:

Az I. szakaszversenyt is megnyerte az olasz Filippo Tagliani

43. Gemenc Nagydíj: elrajtolt a 130 kilométeres mezőnyverseny

Filippo Tagliani nyerte meg a 43. Gemenc Nagydíj prológját

Elrajtolt a 43. Gemenc Nagydíj mezőnye

43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj – program és útlezárások – kattintson!

Megújul a Gemenc Nagydíj – visszaadják a régi fényét – kattintson!

A vezető képen a 43. Gemenc Nagydíj bajnoka, illetve az ezüst-, valamint bronzérmese: Tagliani Filippo (I.),  Kusztor Péter (II.) és Salzmann Jodok (III.) Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/Gemencgp.hu
Read previous post:
Close