full screen background image
Keresés
2021 március 2 - kedd
  • :
  • :

44. Gemenc Nagydíj: egy magyar versenyző is dobogós lett – fotók

44. Gemenc Nagydíj: egy magyar versenyző is dobogós lett – fotók

2018.05.24. A cseh Elkov – Author csapat színeiben versenyző Michale Kurkle nyerte meg csütörtökön a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj prológját. Pelikán János személyében egy magyar kerekes is dobogóra állhatott.

A két kilométeres prológgal kezdetét vette a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj csütörtökön Szekszárdon. A versenyzők egy perces időközönként indultak a Garay térről és a Béla király tér – Munkácsy utca – Bródy Sándor utca – Kurta utca útvonalon haladva értek célba a Kálvária kilátónál, ahova helyenként 15%-os emelkedőn kellett feltekerniük.

Névadó támogató: Alisca Bau Zrt.

Kiemelt támogatók: Tarr Kft.; Szerencsejáték Zrt.; MVM Paksi Atomerőmű Zrt.; Rádió Antritt; Profirent; Alisca Autocentrum; Dúzsi Pincészet; Horfer Serleg; Szekszárdi Diákétkeztetés Kft.

Hamar egyértelművé vált, hogy az osztrák My Bike-Stevens sora győzelmi tervekkel érkezett Szekszárdra, versenyzői remek eredményekkel rukkoltak elő, többek között Kusztor Péter is kiváló idővel ért célba, összességében pedig négy kerekesük is az első tíz között zárt.

Fotó: Kadarka.net

Pelikán János (My Bike-Stevens) 4 perc 2 másodperc alatt abszolválva a távot, igencsak magasra tette a lécet, sokáig úgy tűnt, hogy ezzel ő viselheti elsőként az összetett éllovasának járó sárga-kék trikót. A cseh Michael Kukrle (Elkov-Author) azonban végül egyetlen másodperccel jobbnak bizonyult, így megnyerte a kronót Pelikán János (My Bike-Stevens) és Markus Wildauer (Tirol Cycling Team) előtt.

„Egyelőre el sem nagyon akarom hinni, hogy én nyertem meg a prológot – mondta kissé hitetlenkedve a cseh kerékpáros. – Nehéz volt a pálya, mindent kiadtam magamból. Természetesen azon leszünk, hogy a holnapi nap végén is megőrizzük a trikót.”

„A tavalyi eredményemre alapozva bíztam abban, hogy idén is jót fogok menni – így a másodikként záró Pelikán János. – A rövid, emelkedős táv feküdt nekem. Szembeszélben kezdtem, ennek ellenére úgy éreztem, hogy nagyon jó erőben vagyok. Taktikázni nem nagyon volt értelme, az elejétől a végéig nyélen kellett menni, ki is adtam magamból mindent.”

Fotó: Kadarka.net

A versenyt a cseh Elkov – Author csapat színeiben versenyző Michale Kurkle nyerte meg 04:01.22-es idővel. A második az osztrák My Bike Stevens csapatában kerekező Pelikán János lett 04:02.48-es időeredménnyel, míg a dobogó harmadik fokára a szintén osztrák Tirol Cycling Team versenyzője, MArkus Wildauer léphetett fel 04:03.30-as idővel.

Prológ, egyéni időfutam, Szekszárd (2 km):
1. Michael Kukrle (cseh, Elkov-Author) 4:01.22
2. Pelikán János (magyar, My Bike-Stevens) + 1 mp
3. Markus Wildauer (osztrák, Tirol Cycling Team) + 2 mp

A teljes eredménylistát itt találja (.xls) – kattintson!

Összetett verseny: 1. Michael Kukrle (az Alisca-Bau kék-fehér mezében) (Elkov-Author)
Gyorsasági pontverseny: 1. Pelikán János (Szekszárd város zöld-fehér mezében) (My Bike-Stevens)
Hegyi pontverseny: 1. Markus Wildauer (a Tarr Kft. piros pöttyös mezben) (Tirol CyclingTeam)
A legjobb U23-as versenyző: 1. Markus Wildauer (a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. fehér mezében) (Tirol Cycling Team)

A 165 kilométeres verseny a következő

Május 24-én, Pénteken 15 órakor vág neki a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj a 165 kilométer hosszú első szakasznak. Az etap folyamán három gyorsasági részhajrá és öt hegyihajrá vár a versenyzőkre. Az útvonal kijelölésénél fontos szempont volt, hogy egy-egy pontra többször is visszatérjen a mezőny, így az utak mellől követve is érdekes, izgalmas legyen a verseny.

A 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj részletes programleírását itt találja – kattintson!

A 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj a TV képernyőjén

A Gemenc Nagydíj történetében először követhetik a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket! A televízióban a versenyről minden nap élőben közvetít a Sport TV.

A közvetítéseket, az alábbi időpontokban láthatják:
Május 25., péntek 1. szakasz 17:00 (Sport1)
Május 26., szombat 2. szakasz 18:45 (Sport2)
Május 26., szombat Kritérium verseny 19:45 (Sport2)

Fotó: Kadarka.net