full screen background image
Keresés
2019 december 23 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

621 millió forintból épül tornacsarnok a Babits Mihály Általános iskolában

621 millió forintból épül tornacsarnok a Babits Mihály Általános iskolában

2019.10.02. Mintegy 621 millió forintból épül tornacsarnok a Fekete Gólyák KC-nak köszönhetően a Babits Mihály Általános Iskolában. Az ezzel kapcsolatos vállalkozói szerződést sajtónyilvános eseményen írták alá szerda délelőtt az intézményben.

Új tornacsarnokkal bővül a Babits Mihály Általános Iskola. Mivel az intézményben jelenleg nem található megfelelő méretű és minőségű tornaterem, az új tornacsarnok, mely évtizedekre megoldja a problémát, mérföldkőnek számít az iskola életében – mondta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere az intézményben szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Kiemelte, a létesítmény a Fekete Gólyák KC-nak (FKGC) és a kormánynak köszönhetően épülhet meg, a klub által gyűjtött TAO-kedvezmény felhasználásával. Hozzáfűzte, az előkészítéshez szükséges forrásokat a szekszárdi önkormányzat biztosította.

A csarnok igazi szekszárdi projektként jön létre, hiszen amellett, hogy a szükséges forrásokat az FKGC által gyűjtött TAO-kedvezmény biztosítja, az épületet szekszárdi tervezők tervezték és szekszárdi vállalkozás építi majd fel – tudatta Ács Rezső. Azt is elmondta, a nem csak szép, de a városlakók számára is használható csarnok révén ismét bővül a sportolási lehetőségek köre Szekszárdon.

A városvezető arról is szólt, azt szeretné, ha az I. Béla gimnáziumban is hasonló konstrukcióban épülne tornaterem. Mint mondta, ha a Babits iskolában lezárul a csarnoképítés, utána a gimnázium területén valósulhat meg a következő hasonló projekt

Botos Ilona intézményvezető a fejlesztést megköszönve elmondta, jelenleg meglévő tornaterem és a tornaszoba mellett az udvart használják a testnevelés órák megtartására. A téli hidegben azonban az aulát is kénytelenek ilyen célra hasznosítani. Éppen ezért – szavai szerint – nagyon várták már ezt a pillanatot, hiszen a csarnok nagy előrelépést jelent, ugyanis annak köszönhetően nagyban javulnak a mindennapos testnevelés feltételei az intézményben.

Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ vezetője azt emelte ki, hogy bár már nem az önkormányzat a fenntartója, működtetője az oktatási intézményeknek, mégis folyamatosan keresi a pályázati és különféle lehetőségeket, hogy a körülmények jobbá tételével javítsa a gyermekek és a pedagógusok mindennapjait. Az új csarnoknak hála a Babits Mihály iskolában végre 21. századi körülmények között sportolhatnak majd a tanulók – fűzte hozzá.

Bay Attila, az FKGC ügyvezető elnöke elmondta, miután 2017-ben a Garay János általános iskola tornatermének felújítását támogatták mintegy 50 millió forint értékben, arra gondoltak, hogy nagyobb fába vágják a fejszéjüket. A Babits iskola torcsarnokának építésére vonatkozó pályázatot 2017-ben adták be, 2018 végére pedig összegyűlt a szükséges pénz. A nyílt közbeszerzési eljáráson a szekszárdi PSN Építőipari Kft. került ki nyertesen – tájékoztatott.

Mint részletezte, az 1590 négyzetméter alapterületű csarnok bruttó 621 millió forintból épülhet meg. Maga a tornacsarnok 1090 négyzetméter területű, és hat méter belmagasságú lesz, így szabványméretű kézilabdapályát tudnak kialakítani, amiből nem sok van Szekszárdon. Emellett megépül egy háromszintes kiszolgáló létesítmény is, ahol mellékhelyiségek, szertárak és öltözők kapnak helyet. A munka 2020 elején kezdődik és még a tanévben befejeződik.

Simcsik Norbert, a PSN Kft. ügyvezető-cégtulajdonosa arról tájékoztatott, hogy az alapozás jelentette, jelenti a legnagyobb kihívást. Ugyanis, az iskola alatt pincerendszer található, amire a már lezárult tervezés, illetve a majdani építkezés során is tekintettel kell lenni. Annak érdekében, hogy a pincékre minél kevesebb teher nehezedjen, egy könnyűszerkezetes, acélvázas épület épül a Babits iskolában.

A vállalkozási szerződést a sajtótájékoztatót követően Ács Rezső, Bay Attila és Simcsik Norbert látta el kézjegyével.

A képen: Botos Ilona, Bay Attila, Ács Rezső, Simcsik Norbert és Gerzsei Péter. Fotó: Kadarka.net


Bay Attila Botos Ilona FKGC Gerzsei Péter kézilabda TAO
ElőzőKétszázmillióval bővül a szociális szolgáltatások finanszírozása KövetkezőTraktor hajtott a Mercedes elé: ketten meghaltak Szedres közelében – videóval


Read previous post:
Traktor hajtott a Mercedes elé: ketten meghaltak Szedres közelében – videóval

2019.09.02....

Close