full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

66 millióból újulnak meg Szekszárdon a ravatalozók és a halotti búcsúztatók helyszínei

66 millióból újulnak meg Szekszárdon a ravatalozók és a halotti búcsúztatók helyszínei

2019.07.18. A szekszárdi önkormányzat 16 millió forintos önerőt különített el a megyeszékhely két ravatalozójának felújítására, előtetők építésére – minderről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a városvezetők.

Az összesen 66 millió forintos beruházáshoz a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól (JETA) nyert támogatást az önkormányzat. A városvezetés kötelességének érzi, hogy ne csak a megyeszékhely közterei legyenek gondozottak, hanem a temetők is. Régóta felmerülő igény, hogy a szolgáltatási infrastruktúra kialakításával, fejlesztésével méltó körülmények között tudják leróni kegyeletüket a szertartásokon résztvevők.

A megvalósítandó korszerűsítés keretében megújul egyebek mellett az újvárosi és alsóvárosi ravatalozó épületek tetőszerkezete, új előtető épül a bejáratok elé, a külső ravatalozás díszburkolt téren történik majd. Emellett a belső terek is megújulnak. Ezen kívül a Rákóczi utcai sírkertbe mintegy egymilllió forintból az ország egyetlen harangöntő mestere, az aranykoszorús Gombos Miklós készít új harangot.

A munkálatok ideje alatt mindkét temetőben ideiglenes helyen tartják majd a halottbúcsúztatásokat: Újvárosban a régi kápolna, míg Alsóvárosban egy egyedi legyártású kegyeleti sátor lesz a szertartások helyszíne.

A kivitelezés mindkét temetőben július 22-én, hétfőn kezdődik, a beruházás várható befejezésének dátuma szeptember 30.

A képen az alsóvárosi temető ravatalozója. Fotó: Kadarka.net

Forrás: szekszárdi önkormányzat
Read previous post:
Close