full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A párharc lezárására készül a KSC Szekszárd Zalaegerszegen

A párharc lezárására készül a KSC Szekszárd Zalaegerszegen

2018.04.18. Szerdán fél hattól Zalaegerszegen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol a csapat célja a bajnoki elődöntő párharc lezárása lesz. A ZTE Női Kosárlabda Klub elleni találkozóra klubunk szurkolói buszt indít, illetve a ZalaSport honlap jóvoltából élő közvetítés is lesz.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 1-0-ás vezetés birtokában várhatja a ZTE Női Kosárlabda Klub elleni bajnoki elődöntő párharc második találkozóját, miután a szombati első mérkőzésen tizenkét pontos győzelmet aratott. A nagy iramot diktáló hazaiak az első negyedben állva hagyták a ZTE-t, a szebbnél-szebb kosaraknak köszönhetően Djokics Zseljkoék végül 27-13-as előnnyel zárták a játékrészt. A következő negyedben a zalaiak bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak a legjobb négy között: gyorsan rendezték soraikat, és jó játékkal a félidőre négy pontra ledolgozták a hátrányukat. Bár a második félidő kemény csatát hozott, a vendégek nem tudtak közelebb kerülni, így a taktikusan játszó KSC végül 77-65-re megnyerte a találkozót.

A mérkőzésen a Szekszárdból Erica McCall (17 pont, 5 lepattanó), Studer Ágnes (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés), a sérüléséből visszatérő Gereben Lívia (9 pont, 6 lepattanó), Bálint Réka (11 pont, 4 lepattanó, 2 labdaszerzés) és Márcia Costa (6 pont, 5 lepattanó, 2 labdaszerzés), a zalaegerszegiektől pedig Sigi Koziar (12 pont, 5 lepattanó), Chucky Jefferey (19 pont) és Elisabeth Pavel (8 pont, 7 lepattanó) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A szakvezetés az alapszakaszban elszenvedett vereség, illetve az első mérkőzés képe alapján is igen nehéz visszavágóra számít, ezért a csapat a megszokottnál korábban, már kedden útnak indult Zalaegerszegre, hogy a játékosok a szerdai találkozón minél frissebben léphessenek pályára. A sérültekkel kapcsolatban jó hír, hogy Gereben Lívia a hétvégén már újra játszott (nem is akárhogy), Krnjics Szara törött ujját viszont továbbra is kímélni kell, így nagy valószínűséggel ő most sem lesz bevethető.

Szintén a hét híreihez tartozik, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány Bálint Rékát és Mansaré Mantyt behívta a válogatott 2018. május 9. és június 4. közötti összetartására, amelynek keretében a nemzeti csapat – a székesfehérvári edzőtábor mellett – Prágában és Landerneauban fog felkészülési mérkőzést játszani a házigazda csehekkel és franciákkal.

A ZTE Női Kosárlabda Klub – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Földházi, Pálla, Jakab) rájátszás elődöntő párharc második mérkőzése szerdán 17:30-kor kezdődik a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Egyesületünk a találkozóra szurkolói buszt indít, de a ZalaSport honlapján keresztül az otthon maradó szurkolók is élőben követhetik az eseményeket.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Elődöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (4.), állás: 1-0
Sopron Basket (2.) – CMB CARGO UNI Győr (3.), végeredmény: 2-0

Negyeddöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
Sopron Basket (2.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0
CMB CARGO UNI Győr (3.) – VBW CEKK Cegléd (6.), végeredmény: 2-0
ZTE Női Kosárlabda Klub (4.) – Aluinvent DVTK Miskolc (5.), végeredmény: 2-1

RÁJÁTSZÁS VIGASZÁGI MÉRKŐZÉSEK

Rájátszás az 5. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – VBW CEKK Cegléd (6.), állás: 0-0

Rájátszás az 7. helyért:
PEAC-Pécs (7.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), állás: 0-0

Rájátszás az 5-8. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
VBW CEKK Cegléd (6.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0

 

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: 
Read previous post:
Retro majális Szekszárdon: a 100 Folk Celsius, a Kozmix és a Bonbon is fellép

2018.04.17....

Close