full screen background image
Keresés
2020 december 3 - csütörtök
  • :
  • :

Betört egy présházba, vádemelést javasolnak ellene

Betört egy présházba, vádemelést javasolnak ellene

2018.05.08. Vádemelést javasol a rendőrség egy kocsolai férfi ellen, aki betört egy présházba.

A 23 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2018. február 25. és március 3. között betört egy kocsolai présházba, ahonnan motoros fűnyírót és rotációs kapát lopott el, összesen mintegy 30 000 forint értékben. A férfi időközben egy másik présházba is megkísérelt betörni, de az ingatlanba nem tudott bejutni – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd lopás vétség, valamint lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a rotációs kapát megtalálták, lefoglalták, majd a sértettnek visszaadják. A Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a présház tulajdonosok figyelmét arra, hogy gondoskodjanak a vagyonvédelemről. Időnként ellenőrizzék a gazdasági épületet, a nyílászárókat, a tetőt és a zárakat. Érdemes jó kapcsolatot ápolni a szomszédos tanyák tulajdonosaival és amennyiben az épületet ellenőrzik, járják végig a környéket. Amennyiben bűncselekményre utaló körülményeket észlelnek, azonnal tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón.

A lakott területektől távol eső mezőgazdasági területeken található tanyasorok jó lehetőséget biztosítanak a bűnelkövetők számára. A bűnözők kedvelik az elhagyott helyeket, ahol senki nem zavarhatja meg őket bűncselekmény közben. Használjanak biztonságtechnikai eszközöket, mert az olyan ingatlanokba, amelyek ilyen védelemmel vannak ellátva ritkábban próbálnak meg behatolni a betörők.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close