full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzés Tolna megyére: felhőszakadások várhatók

Figyelmeztető jelzés Tolna megyére: felhőszakadások várhatók

2018.06.11. Figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre, szerdára és csütörtökre több megye, közte Tolna területére.

Az OMSZ előrejelzése alapján felhőszakadás várható. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A figyelmeztetést keddre szinte az ország egész területére, szerdára hazánk egész területére, csütörtökre pedig több megye területére kiadták.

Mindig győződjön meg arról, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés, ezt itt tudja megtenni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.06.12. kedd éjfélig

Ma az ország keleti felén, azon belül is főként a Tiszántúlon valószínű elszórtan zivatarok előfordulása, amelyekhez egy-egy helyen felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadék) társulhat, illetve északkeleten akár egy-egy heves zivatar (90 km/h feletti széllökés és nagyobb szemű jégeső) sem zárható ki a délutáni, esti órákban.

Éjszaka is az ország keleti, északkeleti felén-harmadán, esetleg az északi határ mentén alakulhat ki egy-egy zivatar.

Kedden várhatóan a nap második felében alakulhatnak ki, illetve sodródhatnak be zivatarok főként az ország északi, majd az északnyugati, nyugati megyéibe is. Ezek között már nagyobb eséllyel lehetnek heves zivatarok, melyekhez kapcsolódva (inkább az esti órákban) 90-100 km/h-s szélrohamok, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (20-30 mm-t meghaladó csapadék) társulhat. Kedd éjszaka a zivatartevékenység átterjedhet az ország más részeire is.

2018.06.11. 09:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close