full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

Értékvetélkedő: Harcon folyt a küzdelem

Értékvetélkedő: Harcon folyt a küzdelem

2019.03.07. A megye népművészete volt a téma a keddi, általános iskolásoknak Harcon szervezett értékvetélkedőn. Tíz csapat mérte össze tudását, melyet az őszi értékhangolón szereztek meg. A harci értékvetélkedő küzdelmeit szerdán a középiskolás korosztály diákjai folytatták.

A diákok Őcsényről, Paksról, Tamásiból, Kölesdről, Decsről, Tengelicről, Szekszárdról és Szedresről érkeztek. Ribányi József megyei közgyűlési alelnök fejezte ki elismerését a győzteseknek. Az alelnök szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék és óvják a megye értékeit.

Hogy a fiatalok mennyire komolyan vették a felkészülést, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a zsűri tekerőlantos, bábos-citerás előadást láthatott, sőt a gyerekek magukra öltötték helyi viseletüket is. Készítettek értéktári felterjesztéseket, melyek helyi, vagy a megyei értékek körét bővíthetik hamarosan. A zsűrit Dr. Say István, a megyei értéktár bizottság elnöke, Sulyok Balázs megyei főépítész és Komjáthi Tamásné, a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület elnöke alkotta.

Harc polgármestere, Tóth Gábor is köszöntötte a fiatalokat és örömét fejezte ki, hogy a település lehet az értékvetélkedő házigazdája. A megmérettetésről Dr. Say István elmondta: nagyon nehéz volt a zsűri dolga, mert lelkes, felkészült csapatok érkeztek a döntőre; az eredmény ennek megfelelően alakult:

I. helyezett: Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola Pántlika csapata

Felkészítő: Kárász Rózsa

II. helyezett: Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola “Permetkík” csapata

Felkészítő: Pekari Bernadett

III. helyezett: Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Sárköz szeretlek csapata

Felkészítő: Czakóné Bognár Tímea

A győztes csapat jutalma többek között, hogy részt vehet a nyáron – a szintén e projekt keretében megvalósuló – Sió-menti Népzenei Táborban

A középiskolás korosztály diákjai folytatták a harci értékvetélkedő küzdelmeit szerdán.  Patkó Sándorné képviselő, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntötte a fiatalokat, Ribányi József alelnök a díjak átadása során gratulált a győzteseknek:

I. helyezett: Bonyhád Perczel Mór Szakképző Iskola Perczel csapata

Felkészítő: Vódli-Makovics Erika Anna

II. helyezett: Dunaföldvári Magyar László Gimnáziuma Földvárikum csapata

Felkészítő: Fafkáné Simon Ildikó

III. helyezett: Dombóvári Apácai Csere János Szakgimnázium “Apáczais diákok” csapata

Felkészítő: Novák Julianna.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close