full screen background image
Keresés
2019 október 29 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A bajnokcsapatot fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

A bajnokcsapatot fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.11.25. Vasárnap a bajnoki címvédő és kupagyőztes Sopron Basket együttesét fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NB1 A-csoportos bajnokság nyolcadik fordulójának rangadója 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést a klub honlapján élőben is közvetítik. 

Újabb klubtörténeti mérföldkőhöz ért el az Atomerőmű KSC Szekszárd, hiszen a szerdai Nymburk elleni győzelemmel második helyezettként továbbjutott az Európa-kupa csoportköréből. Az egyenes kieséses szakaszba való bejutás csütörtökön vált biztossá, miután a veretlen Ragusa 57-80-ra nyert a Barreiro otthonában.

A hétközi csehek elleni találkozó igencsak izgalmasra sikeredett, miután a vendégek 17-24-re megnyerték a nyitó játékrészt a Vasas meccs után ismét rosszul dobó Szekszárd ellen. Bár sokáig nem játszottak igazán jól, Djokics Zseljkoék hatalmasat küzdve egész meccsen “üldözték” a Nymburkot, és többszöri felzárkózás után az utolsó negyedben végre megfordították és megnyerték a találkozót. A siker fő letéteményesei Studer Ágnes (15 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés), Teja Oblak (12 pont, 5 labdaszerzés), valamint a vendégek magas centereivel küzdő Krnjics Szara (16 pont, 9 lepattanó) voltak, de az egész csapatot dicséret illeti, hogy megfogyatkozott létszámmal is végig harcolták a mérkőzést.

A sérülés miatt hiányzó Theodoreán AlexandraMansaré MantyKiss Virág hármas előreláthatólag a Sopron elleni derbin sem léphet pályára, így a KSC sajnos ezúttal is erősen tartalékos kerettel tud majd kiállni. A játékosok hiányát ismét a nagy létszámú és lelkes hazai szurkolók feledtethetik, akik a csapat hatodik embereként remélhetőleg egy igazi bravúrgyőzelemhez segítik hozzá a Szekszárdot.

A tavalyi bajnok és kupagyőztes 2017/2018-ban Sopron Basket néven indult a honi pontvadászatban és a nemzetközi színtéren. Bár a soproniak az előző szezonban mindent vittek itthon, a KSC elleni bajnoki döntő korántsem volt olyan sima, mint azt sokan várták, az Euroligában pedig a csoportkörben kellett távozniuk, miután 4 győzelemmel és 10 vereséggel a B-csoport hetedik helyén végeztek.

A minőségi és eredményes nemzetközi szereplés, valamint a fiatal generációk fejlesztése érdekében Török Zoltán ügyvezető az előző szezon zárását követően a szakmai stábban és a játékoskeretben is gyökeres változtatásokat kezdeményezett. Sterbenz Lászlót a spanyol Roberto Iniguez váltotta a kispadon, míg a tavalyi játékosok közül Tijana Ajdukovic, Aldazabal Laura (DVTK), Cayla George, Shenise Johnson, Krnjics Szara (KSC) és Varga Kamilla (ZTE) is távozott.

Új igazolásként a kölcsönből visszatérő Böröndy Dominika (ZTE), illetve a szerb Tina Jovanovics(DVTK) és az egykori saját nevelés, Jelena Milovanovics, valamint a spanyol Angela Salvadoresérkezett. Szintén új erősítés lett volna a brazil Clarissa Dos Santos, de a játékos nem ment át a szokásos orvosi vizsgálatokon, így helyette végül az amerikai Crystal Langhorne érkezett a palánk alatti játék megerősítésére.

A tavalyi keretből idén is bajnokot erősíti Bakó Patrícia, a szerb Alekszandra CrvendakicsCzukor DalmaDubei DebóraFegyverneky ZsófiaHatár Bernadett, a 2016 végén honosított amerikai Turner Yvonne és Weninger Virág.

NB I. A menetrend

A Sopron a magyar bajnokságban 7 mérkőzést követően 6-1-es mérleggel a tabella második helyén áll. Egyetlen vereségüket Győrben 78-77-es arányban szenvedték el, miközben a BEAC (102-42), a DVTK (65-79), a ZTE (95-67), a CEKK (84-51), az MTK (49-89) és a PEAC (89-37) ellen is magabiztos győzelmet arattak. Bár az egyéni statisztikákat illetően meglehetősen kiegyensúlyozott a csapat, a legjobb mutatókkal a nem magyar születésű játékosok, Milovanovics (14,0 pont; 4,3 lepattanó; 2,3 labdaszerzés), Crvendakics (8,9 pont; 6,0 lepattanó; 3,9 gólpassz), Jovanovics (10,3 pont; 5,1 lepattanó), Turner (8,9 pont; 3,6 gólpassz; 2,6 labdaszerzés) és Salvadores (9,2 pont; 4,2 lepattanó; 3,5 gólpassz) rendelkeznek.

A soproniak az Euroligában 5 fordulót követően 4 győzelemmel és 1 vereséggel csoportjuk második helyén állnak a veretlen Kurszk mögött. A nemzetközi színtéren Langhorne (14,6 pont; 7,4 lepattanó), Jovanovics (11,2 pont; 7,2 lepattanó), Crvendakics (13,0 pont; 6,6 lepattanó), Milovanovics (12,8 pont; 4,3 lepattanó; 3,5 gólpassz) és Turner (13,0 pont; 6,0 gólpassz) teljesítenek a legjobban.
Legutóbbi mérkőzésüket szerdán játszották a belga Castors Braine ellen. A 83-59-re megnyert hazai találkozón Langhorne (18/3), Milovanovics (16), Turner (16/6) és Jovanovics (11) voltak a legjobb soproni dobók.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket (v.: Földházi, Kapitány, Benczur) rangadó vasárnap 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a klub honlapján ezúttal is élőben közvetítik.

Az NB1 A-csoport nyolcadik fordulójában szombaton BEAC-ZTE, DVTK-Győr, vasárnap pedig CEKK-PINKK és PEAC-Vasas mérkőzéseket rendeznek.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: 
Read previous post:
A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

2017.11.25....

Close