full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

A Balassa János kórház közleménye az újraindult járóbeteg-ellátásról

A Balassa János kórház közleménye az újraindult járóbeteg-ellátásról

2020.05.22. Tájékoztatást adott ki a Tolna Megyei Balassa János Kórház az újraindult járóbeteg-ellátás igénybevételének szabályairól, a betegirányítás új működési rendjéről.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház értesíti a betegeket, ha járóbeteg-szakellátás újraindítása során szükséges a szigorú betegfogadási rend fenntartása, elsősorban a felesleges várakozás megelőzése, a váróhelyiségben a tömeg elkerülése végett!

Ennek érdekében a betegellátásban minden esetben kötelező az orvossal történő, előzetes telefonos konzultáció, a kórház weboldaláról, vagy a cikk alján mellékelt letölthető táblázatban szereplő rendelési időkben és telefonszámokon! (A listán nem szereplő, további szakrendelések szervezése folyamatban van, újranyitásukkal párhuzamosan a telefonszámokat is frissítik.)

A kórház felhívja a figyelmet, hogy a járványt megelőzően kiadott időpontok érvényüket vesztették!

Az újraindított szakrendelésekre kizárólag új telefonos konzultációt követően, pontos időpontra rendelhető beteg.

Abban az esetben, ha a telefonos konzultáció során az orvos úgy ítéli meg, hogy a személyes megjelenés/vizsgálat is szükséges és indokolt, akkor időpontot (előjegyzést) ad.
Az ellátásokon kizárólag az ilyen módon egyeztetett, a szakorvos által előjegyzett időpontban kell és lehet megjelenni! Fontos, hogy az előjegyzett időpontot mindenki pontosan tartsa be, mert egy esetlegesen elmulasztott időpont csak egy későbbi napon pótolható!

FIGYELEM! A rendelőintézeti laboratóriumi vizsgálatra is időpont-egyeztetés szükséges. Időpontot a betegirányítás telefonszámain ( 0674/501-642, 0674/501-649, 0674/501-688) vagy a Rendelőintézet betegirányító ablakánál lehet kérni.

Beteg az előjegyzési idejét legfeljebb 10 perccel megelőzően léphet az épületbe!

Járóbeteg-szakellátásra konkrét időpontra érkező betegnél előzetes, automatikus PCR szűrésére NINCS szükség (az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok által fertőzésátadás szempontjából magas rizikójúnak tartott beavatkozások előtt sem).

Kérik, hogy a rendelésekre minden előjegyzett beteg hozza magával és viselje a saját, orrot-szájat takaró maszkját!

A járóbeteg-szakellátásra érkezők az eddigi belépési pontokon (Műtőblokknál lévő sátor, Rendelőintézet, Bőrgondozó, Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés, Szülészet- Nőgyógyászat) kérdőíves szűrésen esnek át, az alábbiak szerint:

– Az ellátás megkezdése előtt kérdőív (COVID-csekklista) kitöltése.
– Amennyiben a csekklista NEGATÍV: az érintett személy a járóbeteg-ellátást igénybe veheti az előjegyzett időpontban.
– Amennyiben a csekklista POZITÍV: az érintett személy átirányításra kerül a Fertőző ambulanciára, a Műtőblokk bejáratánál lévő sátron keresztül.
– A COVID-gyanúsnak minősített személy orvosi vizsgálata a Fertőző ambulancián történik.
– Amennyiben a Fertőző ambulancián történő vizsgálat során az érintett személyről kiderül, hogy COVID-gyanú NEM igazolódott be, a Fertőző ambulancia visszairányítja őt a járóbeteg-szakellátásra, ahol az eredeti előjegyzési időpontja volt.

Amennyiben egyeztetett időponttal rendelkezik, de lázas, felső légúti tünetei vannak, kérjük, ne jelenjen meg a szakvizsgálaton, hanem háziorvosával vegye fel a kapcsolatot! Egyúttal szakrendelési időpontját mondja le és gyógyulását követően kérjen új időpontot!

Kérik, hogy a szakrendeléseket és egészségügyi ellátásokat a fenti szabályok, valamint a higiéniai előírások szigorú betartásával szíveskedjenek igénybe venni!

RENDELÉSI IDŐ ÉS TELEFONSZÁM ÚJRAINDULÓ JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁSOKHOZ – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Balassa János Kórház. A kép illusztráció.

 
Read previous post:
Close