full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

A Balassa János kórház traumatológiai osztálya javára tartanak jótékonysági koncertet

A Balassa János kórház traumatológiai osztálya javára tartanak jótékonysági koncertet

2018.08.16. A bonyhádi BONYHEART együttes örökifjú rockzenészei úgy tartják, az ember dolga a világban az, hogy segítsen másokon. Ennek szellemében adnak Jótékonysági koncertet a Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztálya javára Szekszárdon, 2018. augusztus 30-án 18 órai kezdettel, a Babits Kulturális Központ rendezvénytermében.

Az együttes tagjai első rockbandájukat még bonyhádi gimnazistaként alakították. Huszonöt év után, 2014-ben az old rockerek újra összeálltak és – eleinte saját örömükre – ismét zenélni kezdtek. Saját számaik mellett klasszikus szerzők – pl. Bach, Vivaldi, Paganini, Rossini – műveit dolgozzák fel, a ’70- es évek rock stílusában, de repertoárjukban néhány régebbi világsláger is megtalálható. A formáció nemrégiben a Széplaky Géza – Szemerédi Bernadett színész házaspárral egészült ki, akik énekkel és a zeneszámok között elhangzó versekkel gazdagítják a koncerteket.

Egy ideig saját örömükre, maguknak zenéltek, de rájöttek, hogy szeretnek közönség előtt játszani. És ha már játszanak, fontos számukra, hogy fellépéseik a zenén túlmutató értelmet kapjanak. Koncertjeiket ezért jótékony célok szolgálatába állítják. Gyűjtöttek már a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola és a bonyhádi Árpád-házi Szent Erzsébet Otthon javára is.

Augusztus végi, szekszárdi fellépésükkel a Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályának gyógyító munkáját szeretnék segíteni. Nem véletlenül, hiszen Dr. Andriska István osztályvezető főorvos és csapata tudásának és lelkiismeretes gondoskodásának köszönhető, hogy az együttes dobosa Fazekas József, egy három évvel ezelőtt elszenvedett polytraumás balesetből maradéktalanul felépülve nemcsak a dobok mögé ülhetett vissza, hanem ritka és erőt igénylő
mesterségét, a kardkovácsolás művészetét is tovább űzheti.

„Úgy legóztak össze, szerencsére minden darab megvolt hozzá – meséli elismerően Fazekas József – és bármennyi szenvedéssel is járt a gyógyulás, meghajtom a fejemet az osztály orvosai és nővérei előtt. Harmadik jótékonysági koncertünkkel az ő elkötelezett munkájukat szeretnénk megköszönni és tenni valamit azért, hogy még eredményesebben segíthessenek a betegeken. Reméljük, sokan eljönnek és felajánlásaikkal mellénk állnak!”

A zenekar tagjai

Kovács Gábor – minden, amit fújni lehet, így például klarinét, tenor szaxofon, furulya, okarina, oboa, továbbá hegedű és basszus gitár
Bolbach János – ritmus-, basszusgitár, ének
Ambach Ede – basszus-, ritmus- és szólógitár, billentyűs hangszerek
Reisz Ferenc – szóló- és basszusgitár, bendzsó
Fazekas József – ütős hangszerek
Szemerédi Bernadett – ének
Széplaky Géza – vers, próza
Read previous post:
Close