full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

A balesetek és a veszélyes fák adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak

A balesetek és a veszélyes fák adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak

2020.06.25. Négy tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez riasztották az elmúlt 72 órában a Tolna megyei tűzoltókat. A beavatkozások jelentős részét az elmúlt napok szeles időjárásnak köszönhető veszélyes fák eltávolítása, valamint közúti balesetek tették ki – tájékoztatott csütörtökön a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzesetek

Június 22.
Hétfőn Dombóváron, a korai órákban két címre is vonultak a tűzoltók. Előbb a Balassa Bálint utcába, ahol egy családi ház egyik helyiségében keletkezett tűz. Pár órával később a Fehérvári József utcába riasztották a dombóváriakat, ahol egy melléképületben felcsapó lángokat fékeztek meg a beavatkozó egységek.

Június 23.
Pári külterületén, mintegy 500 négyzetméteren égett az akácerdő aljnövényzete kedd délután. A tűzesethez Tamási város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik a lángokat egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével szorították vissza. Anyagi kár nem keletkezett.

Június 24.
Szerdán, a késő délutáni órákban egy családi ház tetőszerkezete füstölt Kakasdon, a Rózsadomb utcában. A tűzesethez a szekszárdi és bonyhádi hivatásos lánglovagok mellett, az utóbbi település önkéntes tűzoltóit riasztották. A kiérkező egységek egy kihúzós létra és egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Műszaki mentések

Június 22.
Hétfőn veszélyes fák eltávolításához vonultak tűzoltóink Pincehelyre, Nagyszokolyra és Bonyhádra. Az említett településeken történő beavatkozásokhoz Sárbogárd és Bonyhád hivatásos, valamint Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik valamennyi esetben motoros láncfűrész segítségével távolították el a letört ágakat, útra dőlt fákat.

Június 23.
Kedden, az út mellett füvet nyíró munkagépbe hajtott egy autó Dombóváron, a Gunarasi úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit és a mentőszolgálat szakembereivel közösen kiemelték a jármű sofőrjét. A beavatkozás idejére az utat teljesen lezárták.

A Paks és Dunakömlőd között futó kerékpárutat eltorlaszoló, kidőlt fához vonultak a paksi hivatásos egységek kedden. Láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Kedd délután alsóbbrendű útvonalra terelték a forgalmat a 65-ös főúton, Kéty közelében. A jelzett helyen két személyautó ütközött össze. A balesethez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltókon kívül a zombai önkéntesek két fővel, míg a Kétyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület három fővel segített a műszaki mentésnél. A beavatkozó egységek áramtalanították a sérült gépjárműveket, valamint a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt.

Június 24.
Szekszárdon, az Alisca utcában egy nagyméretű letört faágat távolították el a megyeszékhely hivatásos tűzoltói szerdán, a kora délutáni órákban. A beavatkozáshoz egy dugólétrát és motoros kézifűrészt használtak az egységek.

Szerdán délután, egy 4-5 méter mély patakmederbe hajtott Hidas település belterületén egy személyautó. A balesethez a szekszárdi és a bonyhádi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak. A beavatkozó állomány az áramtalanítást követően, az autóban utazó személyt kiszabadította, majd átadta a mentőszolgálatnak.

Fotó: TMKI
Read previous post:
Close