full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

A BEAC otthonában zárja az évet a KSC Szekszárd

A BEAC otthonában zárja az évet a KSC Szekszárd

2016.12.16. Szombaton 16 órától a Gabányi László Sportcsarnokban, a BEAC Újbuda ellen lép parkettre az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. 2016. naptári év utolsó bajnoki mérkőzését a KSC Szekszárd élőben közvetíti.

A PINKK elleni hazai győzelem után az MTK otthonában is húsz pontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese, így Bálint Rékáék – 2 vereség mellett – idén már 7 győzelmet számlálnak. Bár a találkozón Djokics Zseljko a megszokottnál több lehetőség adott a cserejátékosoknak, két sérülést sajnos így sem sikerült megelőzni: Studer Ágnesnek a vádlija, míg Gereben Líviának a bokája miatt kellett járóbeteg-szakellátást igénybe vennie. Az elvégzett vizsgálatok alapján Ágica szombaton nem léphet pályára, Livi játéka pedig erősen kérdéses.

A két utánpótlás válogatott sérülése az MKOSZ szabálya (az NB1-es meccsek első félidejében csapatonként egy U20-as játékosnak végig a pályán kell lennie) miatt nehéz helyzetet teremtett, ami okán a szakvezetés úgy döntött, hogy Süle Gabriella mellett ezúttal a csoportos játékengedélyen szereplő negyedik fiatal, Némedi Flóra is az utazó keret tagja lesz.

A Balogh Judit irányította BEAC Újbuda a nyári holtszezonban a tavalyi csapat alapjaira építkezett. Bár a keretből távozott Bagi Melinda és Horváth Szilvia, továbbá gyermekáldás miatt Pusztai Sára és Reiner Dóra is hiányzik, a Csata DSE-vel kötött együttműködésnek köszönhetően két tehetséges fiatal, Boros Dorka és Lelik Réka érkezett. Rajtuk kívül új igazolás volt még Kocsis Fanni (Sopron), László Boróka (Győr) és Suppán Anna (MTK) is.

nb-i-a

A fővárosiak 10. fordulót követően a bajnoki tabella 9. helyén állnak – a PINKK-kel megegyező – 1-8-as mérleggel. Egyetlen győzelmüket hazai pályán az MTK ellen aratták 70-54-es összesítéssel. Az egyéni átlag statisztikákat illetően Barnai Judit (9,8 pont; 8,3 lepattanó; 1,7 blokk), Süle Krisztina (14,3 pont; 5,3 lepattanó; 3,8 gólpassz), Lelik Réka (9,0 pont; 3,4 lepattanó; 2,9 gólpassz) és Pusztai Petra (11,0 pont; 2,3 gólpassz) a legeredményesebbek. A BEAC az előző fordulóban Pécsen szerepelt, ahol a PINKK ellen mindössze tíz ponttal maradt alul (74-64).

NB I. A menetrend

A szombat 16:00-kor kezdődő BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Gál, Balogh, Mészáros) NB1 A-csoportos találkozót a klub a tervek szerint a csapat honlapján élőben közvetíti. Az online stream során ezúttal is lesz játék: a mérkőzés alatt feltett kérdés Facebook-os megválaszolói között KSC-s ajándékokat sorsolunk ki.

A 11. fordulóból további egy mérkőzést (MTK-PINKK) szintén szombaton játszanak, míg a többi találkozó (Győr-Vasas, ZTE-DVTK, PEAC-Sopron) vasárnap kerül megrendezésre.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC