full screen background image
Keresés
2021 január 14 - csütörtök
  • :
  • :

A BEAC Újbuda együttesét fogadja a KSC Szekszárd

A BEAC Újbuda együttesét fogadja a KSC Szekszárd

2018.03.15. Péntek este a BEAC Újbuda együttesét fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az NB1 A-csoportos bajnokság 21. fordulójának találkozóját 19 órától a klub honlapján élőben közvetítik.

Fontos győzelmet aratott múlt szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd, hiszen a DVTK otthonában elért hét pontos siker nagy lépést jelenthet a Szekszárdnak az alapszakasz győzelem, és így a rájátszás pályaelőnye felé. Bár jelenleg az egy mérkőzéssel többet játszó Sopron vezeti a bajnoki tabellát, esetleges BEAC elleni győzelmével a KSC visszaveheti az első helyet, hiszen azonos mérleg esetén, a jobb egymás elleni eredmény alapján Djokics Zseljko csapata a befutó.

Jó döntésnek bizonyult, hogy az együttes a megszokottnál egy nappal korábban, már pénteken útnak indult Miskolcra, hiszen így a lányok – a beteg Erica McCall-t leszámítva – másnap sokkal frissebben léphettek pályára. A DVTK elleni rangadó igencsak küzdelmes volt, a támadójáték helyett (a találkozón összesen 111 pont esett) sokkal inkább a védekezés dominált.

A csapatból ezúttal is fiatalok voltak a legeredményesebbek: Gereben Lívia 13 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt, Studer Ágnes pedig 11 pontot, 5 lepattanót és 3 gólpasszt gyűjtött. A jó védekezés mellett a győzelem másik fontos tényezője a lepattanózás volt, amiben a KSC Krnjics Szara (6 pont, 12 lepattanó) és McCall (8 pont, 8 lepattanó) vezetésével 46-31-re múlta felül a Diósgyőrt.

Két idegenbeli mérkőzés után ezúttal újra hazai pályán játszik a KSC, ami a 2017/2018. évi alapszakasz utolsó szekszárdi találkozója lesz. Érdemes lesz tehát újra kilátogatni a Szekszárd Városi Sportcsarnokba, mert a lányokat – a soproni Magyar Kupa döntő és a Pécsen megrendezésre kerülő utolsó bajnoki fordulót leszámítva – legközelebb már csak a rájátszásban lehet látni.

A BEAC Újbuda 1 győzelemmel és 17 vereséggel a bajnoki tabella sereghajtója. Balogh Judit csapata egyetlen győzelmét február közepén, a PINKK ellen szerezte, mikor is hazai pályán 68-62-re felülmúlta az edzőváltáson épp átesett baranyaiakat. A BEAC játékoskeretben a szezon során mindössze egy változás történt: Kocsis Fanni ősszel a Csata DSE-hez távozott.

A fővárosiak közül az egyéni statisztikák alapján Barnai Judit (8,2 pont; 7,9 lepattanó; 1,4 blokk), Süle Krisztina (11,5 pont; 4,1 lepattanó; 3,1 gólpassz) és Suppán Anna (11,5 pont; 3,9 lepattanó; 1,5 labdaszerzés) dicsérhető a leginkább, de Pusztai Petra (9,4 pont) és Pusztai Sára (5,1 pont; 2,8 gólpassz) is tíz VAL pont környékén átlagol.

A BEAC legutóbb múlt szombaton, a Gabányi László Sportcsarnokban lépett pályára, ahol “sztálingrádi” súlyosságú, 34-75-ös vereséget szenvedett a PEAC-tól. A hazaiaktól Suppán (9/3) volt a legeredményesebb.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – BEAC Újbuda (v.: Minár, Rácz, Bagi) találkozó pénteken 19 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Az NB1 A-csoportos bajnokság 21. fordulójában pénteken PEAC-DVTK, szombaton pedig ZTE-MTK, Győr-CEKK és Vasas-PINKK (szabadnapos: Sopron) mérkőzéseket rendeznek.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close