full screen background image
Keresés
2021 február 28 - vasárnap
  • :
  • :

A betegbiztonságot szolgálja az új EKG berendezés Bonyhádon

A betegbiztonságot szolgálja az új EKG berendezés Bonyhádon

2017.06.04. Egy új, korszerű hordozható EKG készülékkel gazdagodott a bonyhádi Központi Háziorvosi Ügyelet. A közel 670 ezer forint értékű eszközt Filóné Ferencz Ibolya, a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) elnöke, Bonyhád polgármestere adta át pénteken az ügyeletet működtető BZS Bt. vezetőjének, dr. Barcza Zsoltnak.

– A március végi VÖT-ülésen határoztunk arról, hogy maximum 800 ezer forint értékben – a BZS Bt. ez irányú kérését elfogadva – vásárolunk egy olyan modern eszközt, ami a betegbiztonságot szolgálva tovább emeli a térségi ellátás színvonalát – idézte fel a pénteki sajtótájékoztatón Filóné Ferencz Ibolya, hozzátéve: akkor, és most is köszöni a polgármesterek támogatását, a közös gondolkodást. Hangsúlyozta, Bonyhád járásközpontként – a térségi szerepvállalására is tekintettel – élen jár a kezdeményezéseknél, továbbá lehetőségeihez mérten önálló támogatási formákat is megteremt. Erre példa az ügyeletnek helyt adó épület biztosítása is.

Simon László, Kismányok polgármestere, a VÖT pénzügyi bizottságának elnöke ugyancsak elismerően szólt a fejlesztésről, kiemelve annak létjogosultságát, fontosságát. Ehhez kapcsolódva dr. Barcza Zsolt ügyvezető – miután megköszönte a társulás vezetőjének a segítséget, az eszközt pedig a Bergmann és Társa Orvosi Műszer Kereskedelmi Kft.-nek – rávilágított, a közel 10 éves EKG készüléküket cserélhették le az új, 12 csatornásra, amely már alapdiagnosztikát is nyújt az ügyeletes orvosnak, vagyis többletinformációval látja el, ami egyértelműen tovább növeli a betegbiztonságot. A társulás által biztosított forrás fennmaradó részét egyéb orvosi eszközök beszerzésére fordította a BZS Bt.

Forrás/fotó: bonyhad.hu – V. B.