full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

A biztonság jegyében épült újabb körforgalom Szekszárdon

A biztonság jegyében épült újabb körforgalom Szekszárdon

2015.12.16. Elkészült a Palánki út és az 56-os főút kereszteződésénél épített körforgalom. Ezzel a környék legveszélyesebb csomópontja vált jóval biztonságosabbá.

2018hirdetés

– A körforgalom műszaki átadása és átvétele megtörtént, a beruházás elkészült ˜– közölte Kardos Gábor, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. műszaki igazgatója a helyszínen tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

– Rekordidő alatt készült el a körforgalom, melynek megépítése közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten fontos fejlesztés – hívta fel a figyelmet Horváth István, a térség országgyűlési képviselője. A körforgalom nemcsak biztonságosabb, mint a hagyományos kereszteződés, de a Palánki úton keleti-nyugati irányba közlekedőknek a korábbinál gyorsabb haladást is biztosít – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A csomópont fejlesztését a kivitelezőnek sikerült úgy megoldania, hogy a munkával a lehető legkisebb fennakadást okozta a közlekedésben – zárta le Horváth István.

Ledes közvilágítás épült, megújult négy gyalogátkelőhely és ugyanennyi buszmegálló a körforgalom közvetlen közelében

– Köszönet a NIF-nek és a kormánynak azért, hogy segítette a közlekedésbiztonsági beruházás gyors megvalósítását – kezdte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Mint mondta, kevesebb mint egy éve, a 6-os út és a 65-ös út kereszteződésében épített körforgalom átadásakor jelezték, hogy az 56-os út és a Palánki út kereszteződését is körforgalommá kívánják fejleszteni. Mostanra pedig már el is készült a beruházás.

Állami beruházás keretében, mintegy három hónap alatt, 148 millió forintból készült el a körforgalom

A polgármester emlékeztetett, két oktatási-, és két egészségügyi intézmény is található a közelben, a reggeli órákban pedig jókora forgalom halad át a kereszteződésen. Ezért nagyon fontos volt, hogy az útkereszteződésben a lehető legbiztonságosabb legyen a közlekedés.

Szekszárd környékének egyik legforgalmasabb és leginkább balesetveszélyes csomópontja lett biztonságosabb. Fotó: Kiss Albert

Az építkezésnél szem előtt tartották a jövőbeli fejlesztési terveket. Ezért a csomópont a kerékpáros közlekedés kritériumait figyelembe véve épült meg. Az önkormányzat tervei között szerepel ugyanis, hogy kerékpárral is átjárhatóvá teszi észak-déli irányban Szekszárdot. A körforgalomtól induló bicikliút a Siónál épülő kerékpárút-hálózathoz csatlakozhat majd – tájékoztatott a polgármester.

Több lépcsőben fejlesztenek Szekszárdon

A siófoki csomópont átépítése a Szekszárdot érintő közlekedésbiztonsági fejlesztés első lépése volt, a Palánki út és az 56-os főút találkozásánál megépült körforgalom pedig újabb lépcsőfok a fejlesztésben. A közlekedésbiztonsági fejlesztési tervek között szerepel, hogy a közeljövőben rendőrlámpás kereszteződést alakítanak ki a Szent-Györgyi Albert utca és az elkerülőút találkozásánál. A sort a Szekszárd területén található rendőrlámpák teljes rekonstrukciójával folytatnák 2016-ban. A tervek között szintén szerepel a régi 6-os út felújítása, hogy azon keresztül is könnyen elérhető legyen a 6-os és 65-ös út kereszteződésében fekvő körforgalom – tudatta Ács Rezső.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a körforgalmat. A képen Horváth István (jobbról), Ács Rezső, és Kardos Gábor, amint átvágják a szalagot. Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close