full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

A bormarketinggel is foglalkozik a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

A bormarketinggel is foglalkozik a Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület

2016.06.07. A kormány javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző testületeként létrehozta a héttagú Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testületet (NTTT), mely a bormarketinget érintő előterjesztésekkel is foglalkozik.

A keddtől hatályos kormányhatározat értelmében a testület állást foglal a turisztikával és vendéglátással összefüggő, stratégiai jelentőségű kérdésekről, valamint a fejlesztési igények támogathatóságáról. Véleményezi a többi között a kormány-előterjesztések tervezetét, és részt vesz azok közigazgatási egyeztetésében. Állást foglal a kiemelt fejlesztési és innovációs területekről, közreműködik az egységes állami turizmus-fejlesztési koncepció finanszírozási és támogatási rendszerének megvalósításában, illetve együttműködik szakmai egyeztetések lefolytatásával a turisztikai és vendéglátási politika kormányzati szintű operatív és stratégiai döntéseinek előkészítésében.

A testület javaslatot tesz a kormánynak a turizmus és a vendéglátás jogszabályi környezetének kialakítására, módosítására is.

A testület tagja a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, illetve az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszter, a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter, a turizmusért felelős miniszter, az általános politikai koordinációért felelős miniszter és a külpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A testület elnöke a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos. Az NTTT üléseinek állandó meghívottja a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke által kijelölt személy, a bormarketinget érintő előterjesztés esetén az agrárpolitikáért felelős miniszter által kijelölt személy, valamint a főpolgármester által kijelölt személy.

A testület az üléseinek előkészítésére, a testület elé kerülő előterjesztések szakmai véleményezésére és előkészítésére, a szakmai testületekkel való kapcsolattartásra, a tervezett intézkedések előzetes és utólagos hatásvizsgálatában való közreműködésre szakértői munkacsoportot hozhat létre. A szakértői munkacsoport a tagok által kijelölt személyekből áll.

A testület és a szakértői munkacsoport működésével kapcsolatos titkársági feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség a szervezeti keretein belül látja el.   A testület tagjai és állandó meghívottjai a testületben végzett munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek – olvasható a Magyar Közlönyben.

Kadarka.net/MTI

A képen borturisták a szekszárdi Heimann Családi Pincészetnél a 2015-ös Kadarkatúrán. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close