full screen background image
Keresés
2019 június 12 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A bosszúpornó ellen harcol a Facebook

A bosszúpornó ellen harcol a Facebook

2017.11.11. Az úgynevezett bosszúpornó – vagyis, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén – megakadályozását célzó új fejlesztést tesztel a Facebook – írta a BBC News.

Az Ausztráliában tesztelt fejlesztés lényege, hogy a felhasználók elküldhetik maguknak a saját meztelen képeiket, amelyek “ujjlenyomatát” a Facebook elraktározza és a jövőben megakadályozza, hogy a fotók másolatát bárki – például a sértett expartner – megossza.

A Facebookkal együttműködő Julie Inman Grant internetbiztonsági szakértő szerint a bosszúpornó egyre gyakoribb Ausztráliában, ahol a tanulmányok szerint minden ötödik 18 és 45 éves kor közötti nő esett már áldozatul fényképes visszaélésnek.

“Olyan ez, mintha az ember e-mailben elküldené magának a képet, de természetesen egy sokkal biztonságosabb csatornán, anélkül, hogy a fotó keresztülhaladna az éteren” – mondta Grant, igyekezvén megnyugtatni mindenkit, akit esetleg aggaszt a gondolat, hogy megelőzés céljából elküldje saját magának az intim felvételeket.

Hozzátette: “nem tárolják a képeket, csupán a linkjét és mesterséges intelligenciát, valamint egyéb fotópárosító technológiákat használnak”.

MTI


ElőzőNégyezer Tolna megyei szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban KövetkezőÚjabb illegális parlagfű készítményeket talált a Nébih


Read previous post:
Újabb illegális parlagfű készítményeket talált a Nébih

2017.11.11....

Idén 3,7, jövőre 3,6 százalékos növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság

2017.11.11....

Close