full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

A CabTec segített Szekszárdnak

A CabTec segített Szekszárdnak

2016.02.06. Újabb egymillió forint értékű adománnyal segített, ezúttal három városi fenntartású iskolát a CabTec Kft. Szekszárdon.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Garay János általános iskolában megtartott pénteki sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy a társaság továbbra is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást Szekszárdon. Mint azt elmondta, a CabTec Kft. úgy gondolta, hogy adománnyal segíti azokat az intézményeket, melyekben a cég munkavállalóinak gyermekei tanulnak. Mindezt azért, hogy jobb körülmények között nevelkedhessenek és ezáltal felkészüljenek az élet kihívásaira.

A városvezető emlékeztetett, a vállalat 2015 őszén ugyancsak mintegy egymillió forint értékű adományt adott át három óvodának és egy általános iskolának.

Ezúttal a Garay János általános iskola, valamint a Dienes Valéria- és a Baka István Általános Iskola kapott mintegy egymillió forint értékű adományt a Szekszárdon is telephelyet üzemeltető autóipari beszállítótól. Az adományozás előtt az intézmények vezetőinek véleményét is kikérték, hogy az iskolák valóban hasznos segítséget kapjanak. A három iskola összesen öt hordozható számítógépet és két, interaktív táblához való eszközt vehetett át a CabTec Kft-től.

Ács Rezső példaértékűnek nevezte a cég kezdeményezését és reméli, hogy további helyi vállalkozások is csatlakoznak az adományozókhoz.

Török Csaba, a CabTec Kft. szekszárdi telephelyének vezetője elmondta, dolgozóik nagy része szekszárdi, vagy környékbeli. Azáltal, hogy azokat az iskolákat támogatják, ahol dolgozóik gyermekei tanulnak, az üzem munkásai számára is jobb körülményeket teremtenek. A társaság úgy tervezi, hogy a jövőben is támogatják a városi fenntartású intézményeket.

A képen Török Csaba, a CabTec Kft. szekszárdi telephelyének vezetője és Kocsis Krisztina  a cég HR menedzsere. Fotó: Steiner Viktor

Matókné Misóczki Mária, a Garay János általános iskola igazgatója megköszönte Török Csabának és a CabTecnek a támogatást. Elmondta, a gyermekeknek jó, ha többféle inger éri őket, ezért az interaktív tábla, amit a diákok és a tanárok is szeretnek használni, nagy segítséget jelent. A legutóbb, amikor az egyik ilyen tábla elromlott, csak szülői támogatás segítségével tudtak újat beszerezni. További két táblára azonban még így is szükségük volna.

Tavaly ősszel is segített a CabTec kft.

Mint arról beszámoltunk, tavaly szeptemberben szintén a CabTec támogatásának  köszönhetően az 1-es, illetve a 2-es számú, valamint a Gyermeklánc óvoda és a Babits Mihály Általános Iskola jutott egymillió forintos plusz forráshoz. Az óvodások – többek között – rengeteg játékot kaptak, a Babits iskola – bár nem tartozik a városi fenntartású intézmények közé – a cég támogatásával tudott új szervert venni, hogy életre kelthesse informatikai rendszerét.

A vezetőképen (legfelül) Ács Rezső (balról), Matókné Misóczki Mária és Török Csaba. Fotó: Steiner Viktor
Read previous post:
Close