full screen background image
Keresés
2021 november 28 - vasárnap
  • :
  • :

„A civileknek a civilek nyújtják a legnagyobb segítséget”

„A civileknek a civilek nyújtják a legnagyobb segítséget”

2020.01.17. A magyar civil szektor nélkülözhetetlen szerepet tölt be a közjót szolgáló feladatok ellátásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében, a közéleti értékek fejlesztésében, a demokrácia kiteljesítésében. A civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, továbbá az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások szabályszerű felhasználásának elősegítése érdekében 2011-ben döntött úgy Magyarország Kormánya, hogy civil információs centrumokat hoz létre és működtet.

A „Civil Információs Centrum” címet Tolna megyében a program 2012-es indulása óta a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület viseli. A jelenlegi megbízatás 2019. december 31-ig szól. Az egyesület a 2020-2022-es időszakra a Civil Információs Centrum cím elnyerésére kiírt, nyilvános pályázaton vett részt, melynek eredményéről a múlt hét végén kaptak hivatalos tájékoztatást.

Pályázatukat az illetékes Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsoltokért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásra érdemesnek ítélte, melynek értelmében az egyesület további 3 évig, 2022 december 31-ig jogosult a Civil Információs Centrum cím viselésére, melyet egyidejűleg 20 civil szervezet viselhet az országban. A fővárosi és a 19 megyei iroda az új civil törvényben meghatározottak szerint jelentősen hozzájárul a civil szervezetek megerősödéséhez, a köz-, a gazdasági- és a civil szféra közötti együttműködés hatékonyabbá tételéhez.

Az ünnepélyes címátadóra 2020. január 8-án, Budapesten került sor, az egyesület ezúton is köszöni minden Tolna megyei civil szervezetnek a támogatását, az együttműködését, a Miniszterelnökségnek a bizalmat!

Büszkén mondhatják el, hogy az újabb 3 éves megbízatás értelmében 2022-re már több mint 10 éve lesznek a cím birtokosai, melyet csak nagyon kevés szervezet mondhat el magáról. A Tolna megyei iroda ezúton is minden, a megyében működő civil szervezetnek felajánlja az együttműködés lehetőségét, valamint biztosítja a szervezeteket, hogy a centrum a vállalt feladatait továbbra is a megszokott magas színvonalon látja el.
Read previous post:
Folytatódik a borús, párás idő

2020.01.17. Folytatódik...

Close