full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

A Csapó iskola diákjai nyerték meg a Perczel Mór Rendészeti Versenyt

A Csapó iskola diákjai nyerték meg a Perczel Mór Rendészeti Versenyt

2019.10.05. A szekszárdi Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium csapata nyerte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya által szervezett versenyt.

Negyedik alkalommal rendezték meg Szekszárdon, a városi atlétikai pályán a Perczel Mór Rendészeti Versenyt pénteken. A rendezvényen tíz – egyenként négyfős – csapat vett részt Szekszárdról, Paksról, Bonyhádról és Dombóvárról. A versenyző diákok nagy része középiskola rendészeti orientációs szakról érkezett, de ún. „civil” csapatként a paksi BGSZC Szent István Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégium diákjai, valamint a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskola tanulói vettek részt a megmérettetésen.

A versenyzők nyolc – jórészt erőnléti – versenyszámban mérték össze erejüket. A diákoknak időre kellett megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt megcsinálniuk. Összemérték erejüket továbbá akadályokkal nehezített pályán végrehajtott gránátdobásban, hajlított karú függésben, ingafutásban, légpuska-lövészetben és 4×400 méteres váltófutásban. A fizikai jellegű megmérettetések között pedig egy rendőrszakmai kérdésekből összeállított kvízt kellett kitölteniük a tanulóknak.

A versenyt végül az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ Csapó Dániel Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Végh Csaba, Pappert Péter, Németh Attila. Kuti Gergő – csapata nyerte. A második helyen a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata – Kardos Bálint, Vörös Ádám, Vattay Henrik, Varga Máté – végzett, míg a harmadik helyet szintén az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ Csapó Dániel Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata – Varga Enikő, Gajai Gréta, Őri Krisztián, Székely Zoltán – szerezte meg.

Fotó/Videó: TMRFK
Read previous post:
Close