full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

A csoporttal ott lesz a Fölszállott a páva döntőjében Anna és Sára

A csoporttal ott lesz a Fölszállott a páva döntőjében Anna és Sára

2015.12.14. Nem jutott tovább a bartinás Karácsonyi Anna és Szombat Sára táncos pár kategóriában a Fölszállott a páva december 11-i középdöntőjében, melyet élőben sugározott a Duna Televízió.

Anna és Sára sárközi táncokat mutatott be a Hagyomány Háza és a Duna TV által szervezett tehetségkutató verseny második középdöntőjében. A zsűri részéről Kocsis Enikő elmondta, a lányok lányok egy nagyon nehéz módját választották a táncnak azzal, hogy a fellépésük elején a saját énekhangjukra járták a táncot, ami nagyon jól sikerült.

2018hirdetés

Anna és Sára Bogyiszlói ugróst és friss csárdást mutatott be az elődöntőben, ahonnan maximális pontszámmal jutott tovább a középdöntőbe

– Az aprózó figurák ritmikája felnőttekéhez méltó, ami egyszerűen hihetetlen. égig sugárzó volt a jelenlétük, s gyönyörűen állnak rajtuk a mosott virágos rokolyák. Szépen mutatták magukat a sárköziben is, s megmutatták a bogyiszlói és a sárközi táncok különbségeit is – értékelt Kocsis Enikő.

A lányok a zsűritől a lehetséges hatvanból ötvenkilenc pontot kaptak, de sajnos még ez a kiváló eredmény sem bizonyult elegendőnek a döntőbe jutáshoz. Anna és Sára azonban mégis ott lesznek a tehetségkutató verseny december 18-i döntőjében a Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportjával, mely az első középdöntőben már a fináléba jutott.

A Fölszállott a páva második középdöntőjéből a zsűri pontjai alapján továbbjutott Vrencsán Anita, Antal Adorján, ifj. Ürmös Sándor, a Haraszti ikrek és az Alba Regia AMI Pulutyka csoportja. A nézői szavazatok alapján pedig a deszki Borbolya csoport jutott tovább a döntőbe.

Mint azt már megírtuk, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja, mely bukovinai táncokat mutatott be, a verseny december 4-én megtartott első középdöntőjében jutott tovább. A csoport 59 pontot kapott a zsűritől, így holtverseny alakult ki a táncegyüttesek kategóriájában, mivel a százhalombattai Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Iskola csapata, a Cseppforrás Néptáncegyüttes is ugyanennyi pontot kapott. Sebő Ferencnek kellett döntenie, végül a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja jutott tovább.

Karácsonyi Anna és Szombat Sára fellépése – kattintson!

A képen Karácsonyi Anna és Szombat Sára. Fotó: LUMIDANCE – Facebook.com/Lumidance

Forrás: Mediaklikk.hu
Read previous post:
Advent

2015.12.13....

Close