full screen background image
Keresés
2020 november 26 - csütörtök
  • :
  • :

A Dal – szavazzon a decsi Oberritter Dórára!

A Dal – szavazzon a decsi Oberritter Dórára!

2017.01.14. A Duna TV-n látható Dal című műsor élő showműsorában lép fel szombat este „Calidora”, vagyis a decsi Oberritter Dóra.

A közmédia hatrészes élő showműsorában a Duna TV-n harminc dal és előadó lesz látható és hallható, közülük az első adásban tíz. Most szombaton mutatja be Glory című dalát Calidora (Oberritter Dóra, Szepesi Zsolt; Oberritter Dóra, Baross Attila) is.

Kérjük szavazatukkal támogassák „Calidora-t”, vagyis a decsi Oberritter Dórát, illetve Glory című dalát. A szavazás módjáról alább találhat információt! A műsort a Duna TV sugározza 19:30 és 21:40 között.

Az idei dalválasztó műsorsorozat zsűrijében egyébként Zséda (Zsédenyi Adrienn) többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes szerepel.

Az ötödik zsűritag 2017-ben is a közönség. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el. A korábban regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók közösségi fiókjukkal tudnak regisztrálni. A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának elküldésével.

A második válogatót január 21-én, a harmadikat január 28-án szombaton rendezik. A három adásból hat-hat dal, összesen 18 kerül a két elődöntőbe, amelyeket február 4-én és 11-én rendeznek. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül a zsűri választja ki a legjobb négy produkciót, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között ukrán fővárosban, Kijevben.

Az idei műsorban – akárcsak tavaly – díjazzák a legjobb dalszöveget (a tíztagú előzsűri, valamint a nézők online szavazatai alapján adják át) és kiválasztják a műsor felfedezettjét (a zsűri ítéli oda). Az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. A akusztikus hangfelvételeket a Petőfi Rádió játssza le, a videók A Dal 2017 hivatalos oldalán lesznek elérhetők, a szavazás az első elődöntő dalainak elhangzása után indul.

„Calidora-ról” a Médiaklikk oldalon olvashat bővebben – kattintson!

Az érdeklődők extra tartalmakat találnak A Dal megújult honlapján, a mediaklikk.hu/adal oldalon, valamint a produkció Facebook oldalán.

Fotó: Facebook.com – Calidora

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close