full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

A Duna olvadó jegén hajtott át egy autós Bogyiszlónál

A Duna olvadó jegén hajtott át egy autós Bogyiszlónál

2017.02.03. A Duna olvadófélben lévő jegén hajtott át egy merész autós szerdán Bogyiszló közelében. Az erről készült videót egy Fekete Bertold nevű felhasználó töltötte fel Facebookra.

A Duna már erősen olvadó jegén hajtott át egy Mazda pickup szerdán. Sőt, vezetője nem is egyszerűen csak áthajtott a járművel a jégpáncélon, hanem gyakorlatilag „átdriftelt”. A videón látható, hogy az oldalra csúszó jármű milyen sok vizet ver fel a jég felszínén.

A felvétel tanúsága szerint a fülkében csak a vezető tartózkodott, rajta kívül egy ember volt a pickup platóján. Nekik szerdán még sikerülhetett a kockázatos mutatvány, azóta az enyhülés következtében már rengeteget olvadt a jég, ezért is, meg amúgy azt javasoljuk, hogy senki se próbálja meg utánozni a felvételen látható „produkciót”.

Huszti Gábor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, Magyarországon jogszabály rögzíti, hogy tilos autóval ráhajtani a tavak, folyók jegére. Aki mégis ilyet tesz, az szabálysértést követ el és ötezer forinttól ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Amennyiben valaki ilyen eset miatt feljelentést tesz, akkor az illetékes járási hivatal jár el az ügyben. Ebben az esetben már akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat az „elkövető”.

Huszti Gábor hozzátette, egy vízfelületre nemcsak  tilos, de igen veszélyes is ráhajtani. Emlékeztetett, néhány éve (2012 februárban – a szerk.) a Balaton jegébe szakadt két Hummer terepjáró.

A két Hummer vezetője egyébként minden baj nélkül megúszta az esetet köszönhetően a Balaton kis vízmélységének. A Duna azonban jóval mélyebb…

Berò és a Duna 😀 utolsó téli mòkázások 🙂

Közzétette: Bertold Fekete – 2017. február 1.