full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

A Dúzsi Pincészet és a Hetényi Pincészet is érmet nyert Londonban

A Dúzsi Pincészet és a Hetényi Pincészet is érmet nyert Londonban

2018.05.30. A Szekszárdi borvidéken termelő két borászat összesen három érmet nyert a rangos Decanter World Wine Awards-on Londonban.

A versenyen két bronzérmet szerzett Dúzsi Tamás és Családja Pincészete. Bronzéremmel ismerték el a pincészet 50% cabernet franc, 50% cabernet sauvignon összetételű 2013-as Görögszó vörösborát, mely 88 pontot kapott. Szintén bronzérmet szerzett a borászat 2016-os cabernet sauvignon rozéja, mely 86 pontot ért el. Ugyancsak bronzérmet kapott a Hetényi Pincészet 2013-as merlotja, mely 87 pontot gyűjtött be.

A Bodri Pincészet 33% merlot, 33% cabernet franc, 33% cabernet sauvignon összetételű Gold Optimus cüvée bora 83 pontot kapott, amivel dicséretet érdemelt.

A Tolnai borvidéken termelő Tűzkő Birtok szintén bronzérmet szerzett 2013-as Tűzkő merlot borával, mely 89 pontot ért el a versenyen. A Tűzkő birtok egy dicséretet is kiérdemelt a szakmai zsűritől, mely 85 pontra értékelte a borászat 2013-as Tűzkő 7frankos vörösborát.

Magyarországot összesen 70 bor és pezsgő képviselte. A magyar termelők összesen 54 érmet nyertek, emellett 16  dicséretet gyűjtöttek be. Platinaérmet négy termelő  – kettő a Tokaji borvidékről, valamint egy a Nagy-Somlói borvidékről és egy a Balatonfüred-Csopaki borvidékről – kapott. Aranyérmet szintén négy – tokaji – borászat nyert, míg ezüstérmet 22 bor és pezsgő,  bronzérmet összesen 24 bor és és pezsgő kapott.

A Decanter World Wine Awards  az egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi megmérettetés, melyen  az idén több mint 60 országból közel 17 ezer bort és pezsgőt kóstolt meg a zsűri. A 275 zsűriző szakértő között 59 Masters of Wine  és 25 Master Sommelier volt található 33 országból. A borokat és pezsgőket vakon pontozták 100 pontos rendszerben május elején. A versenyen aranyérmet csak a 95 pont feletti borok és pezsgők kaphatnak.

Az eredménylistát itt találja – kattintson!

Forrás: decanter.com

 
Read previous post:
Close