full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

A fejlesztések szempontjából is fontos útfelújítás kezdődött Szekszárdon

A fejlesztések szempontjából is fontos útfelújítás kezdődött Szekszárdon

2018.05.16. A tervezett városi fejlesztések szempontjából is fontos beruházás vette kezdetét a Páskum utca felújításával Szekszárdon.

A Páskum utca felújításával folytatódnak az idei útfelújítások Szekszárdon – közölte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerda délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett, az útfelújítások a Pollack Mihály utca rekonstrukciójával kezdődtek, azóta pedig a Cseri János utca alsó szakasza is megújult, de a Sárvíz utca egy részét is felújítják. A munka költségét részben a Belügyminisztérium pályázatán elnyert összegből, részben pedig saját költségvetésből fedezik.

A felújítandó útszakaszokat azok forgalma alapján választották ki.  Ebből a szempontból kiemelten fontos a Páskum utca, melyen jelentős a gépjárműforgalom – hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Kadarka.net

A városvezető kiemelte, a május végén záruló 38 millió forint értékű felújításnak köszönhetően az utcában található társaságoknál dolgozó több mint 600 ember közlekedési körülményei javulnak. A megújuló Páskum utcának köszönhetően pedig feltehetőleg a vasúti átjárónál tapasztalható forgalom is mérséklődik majd.

Ács Rezső arról is szólt, hogy a Páskum utca rekonstrukciója fontos befektetés a jövő szempontjából. Mint részletezte, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása a strandszezon kezdetével újranyitó élményfürdő, valamint az ipari park fejlesztése, a már épülő új sportuszoda, a közeljövőben épülő új sportcsarnok, és a majdan megépülő jégcsarnok szempontjából is rendkívül lényeges. Ugyanis utóbbi fejlesztések megvalósulása után a területen jócskán megnő a forgalom. Hozzátette, a terület megközelíthetőségét tovább javítja majd, hogy ismét megnyitják a járműforgalom előtt a Mátyás király utcai vasúti átjárót.

A polgármester azt is tudatta, hogy egy újabb belügyminisztériumi pályázati csomagnak köszönhetően még az idén megújul a Kisbödő-, a Parászta-, illetve a Puskás Tivadar-, valamint az Újfalussy Imre utca.

Fotó: Kadarka.net

A Páskum utcában 400 méteren újul meg a teljes útfelület, valamint szintén megújul a vízelvezetés – közölte a kivitelezést végző szekszárdi KÉSZ Kft. ügyvezető-helyettese. Kőműves Krisztián hozzátette, a mintegy 4000 m2 útfelület rekonstrukciójához 800 tonna aszfaltot használnak fel.

A vállalkozások nevében Horváth Tamás, az utcában működő Betta Kft. ügyvezetője köszönte meg a felújítást. Mint mondta, régi probléma oldódik meg a rekonstrukcióval. Hozzátette, a Mátyás király utcai vasúti átjáró lezárásával és az élményfürdő megnyitásával igen nagy forgalom terelődött az utcára,melynek felújítása nagyban javítja a közlekedési feltételeket.

A vezetőképen (legfelül): Ács Rezső (b) és Kőműves Krisztián. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon
Folytatódnak az útfelújítások Szekszárdon