full screen background image
Keresés
2019 június 1 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A fővárosba utazik a KSC Szekszárd nagypénteken

A fővárosba utazik a KSC Szekszárd nagypénteken

2019.04.18. Az Atomerőmű KSC Szekszárd pénteken az NB1 A-csoportos bajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásában 1-0-ás előnnyel utazik az NKE-FCSM Csata otthonába. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második találkozója 18 órakor kezdődik a VIII. kerületi Ludovika Arénában.

Ha nehezen is, de megszerezte a vezetést az Atomerőmű KSC Szekszárd az NB1 A-csoportos bajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásában, miután kedden hazai pályán hat ponttal legyőzte az újonc, alapszakasz hetedik NKE-FCSM Csata együttesét.

A találkozó két merőben ellentétes félidőt hozott. Az elsőben a csapatok meglehetősen könnyen szerezték a kosaraikat, aminek köszönhetően pontgazdag állással, 43-45-tel mehettek a nagyszünetre. A vendégek az első két negyedben és a harmadik játékrész elején is egészen remekül dobták a triplákat, így a huszonharmadik percben még hat ponttal vezettek. A második félidőre szerencsére már egészen más KSC jött ki az öltözőből, akik a 3 labdaszerzést is jegyző Theodoreán Alexandra vezérletével újra azt a kemény védekezést mutatták, amit az egész szezon során megszokhattunk. A harcos védekezésnek meglett az eredménye, a fővárosiak a második félidőben mindössze tizenhat pontra voltak képesek, a triplamutatójuk pedig a mérkőzés végére 7/29-re romlott. Sajnos a jó védekezéssel együtt a KSC támadójátéka is drasztikusan visszaesett, de a végjátékban a nagyobb rutinnak köszönhetően végül megszereztük a győzelmet.

A KSC-ből az ismét sokoldalúan játszó Gereben Lívia (14 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz), a fontos lepattanókat szerző Erica McCall (8 pont, 14 lepattanó), a támadásban a legtöbb terhet magára vállaló Abby Bishop (15 pont, 6 lepattanó), az egész mérkőzésen hatalmasat hajtó Studer Ágnes (11 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), és a hetek óta jó formában lévő Ivana Dojkic (9 pont, 5 gólpassz) is átlagon felül teljesített. A vendégeknél a számok alapján a szerb Nevena Jovanovics (10 pont, 9 lepattanó), az amerikai Kelsey Lang (10 pont, 5 lepattanó) és Kelley Austria (8 pont, 4 lepattanó), illetve Barnai Judit (8 pont, 6 lepattanó) volt a leginkább dicsérhető.

Ahogy az várható volt, a múlt heti negyeddöntő kiesés nem múlt el nyomtalanul a lányok fejében: ennek és a Csata első félidőben mutatott extra dobóformájának volt köszönhető, hogy végig nyitott volt a mérkőzés. Bár a második felvonásban a görcsösség miatt a dobás szinte senkinek sem ment, a lányok példátlan küzdésről tettek tanúbizonyságot és a második húsz percet megállás nélkül végigharcolva ha nehezen is, de megszerezték a párharcban a vezetést. Külön öröm volt látni, hogy a szokatlan keddi időpont, illetve a Győr elleni vereség miatti jogos csalódottság ellenére továbbra is sokan kiállnak a csapat mellett és a helyszínen biztatják a lányokat.

A szurkolók támogatására pénteken is nagy szükség lesz, hiszen az egészen remek erőkből álló Csata otthonában szintén egy borzasztó nehéz mérkőzés vár a KSC-re. A hírek szerint sokan indulnak majd útnak a fővárosba, így remélhetőleg a szurkolókkal együtt sikerül kiharcolni a második győzelmet és lezárni ezt a párharcot.

A Csata-KSC (vezeti: Földházi Tamás, Györfy Rúben, Major Ádám) találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a Ludovika Arénában. A mindiGO Sport közvetítéséről egyelőre nem rendelkezünk információval.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Elődöntők:
Sopron Basket (1.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (5.), állás: 0-0
Aluinvent DVTK (2.) – CMB CARGO UNI Győr (6.), állás: 1-0

Negyeddöntők:
Sopron Basket (1.) – VBW CEKK Cegléd (8.), végeredmény: 2-0
Aluinvent DVTK (2.) – NKE-FCSM Csata (7.), végeredmény: 2-0
Atomerőmű KSC Szekszárd (3.) – CMB CARGO UNI Győr (6.), végeredmény: 1-2
PEAC-Pécs (4.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (5.), végeredmény: 0-2

RÁJÁTSZÁS VIGASZÁGI MÉRKŐZÉSEK

5-8. helyért:
Atomerőmű KSC Szekszárd (3.) – NKE-FCSM Csata (7.), állás: 1-0
PEAC-Pécs (4.) – VBW CEKK Cegléd (8.), állás: 0-1

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: Papp Máté


ElőzőBiztosítási alkuszok: csaknem félmillió robogóra mulasztják el megkötni a kgfb-t


Read previous post:
Close