full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

A Gabányiban folytata a bajnokságot a KSC Szekszárd

A Gabányiban folytata a bajnokságot a KSC Szekszárd

2019.01.19. Az NB1 A-csoportos bajnokság 14. fordulója keretében szombaton 16 órától az ELTE BEAC Újbuda otthonában lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Nehéz mérkőzést játszott vasárnap az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKE-Csata ellen, hiszen egyrészt nélkülöznie kellett a térdsérülés miatt pihenő Frida Eldebrinket, másrészt Tursics Krisztián csapata remekül küzdött és végig szorossá tette a találkozót. A vendégeknél a két friss igazolás, Barnai Judit és a macedón Jelena Antics közül csak az utóbbi lépett pályára, míg a KSC-től Ivana Dojkic mutatkozott be a szekszárdi szurkolóknak. Ivana három triplát elsüllyesztve 11 ponttal és 4 gólpasszal zárta a találkozót – rajta kívül Abby Bishop (20 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz), Studer Ágnes (12 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz), Gereben Lívia (7 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Theodoreán Alexandra (10 pont, 3 gólpassz) és Erica McCall (14 pont, 7 lepattanó) nyújtott még két számjegyű VAL teljesítményt.

Az eddig lejátszott öt (!) idei Csata elleni találkozó mellett ebben a szezonban még egyszer biztosan megmérkőzünk a fővárosiakkal, hiszen február 28-án a Magyar Kupa negyeddöntőjében szintén ők lesznek az ellenfeleink. Akkor már valószínűleg pályára léphet Nevena Jovanovics is, aki a Szekszárdról való távozását követően a napokban a Csatához igazolt.

Fontos lesz a jó játék szombaton, hiszen Djokics Zseljkoék számára ez lesz az utolsó erőpróba a jövő hét szerdán kezdődő Artego Bydgoszcz elleni Európa-kupa rájátszás párharc előtt. Reméljük, hogy a kissé korai időpont ellenére ezúttal is sok szurkolónk elkíséri a csapatot Budapestre és a Gabányiban is hazai hangulatot teremtenek a lányoknak.

Az ELTE BEAC Újbuda a tavalyi alapszakasz mérlegét jóval túlszárnyalva idén 3 győzelmet és 10 vereséget számlál, amivel a bajnoki tabella kilencedik helyén áll. Balogh Judit csapata az MTK-t hazai pályán, a Ceglédet és a Vasast pedig idegenben győzte le, míg a PINKK elleni oda- és visszavágón csak kevés hiányzott a győzelemhez: a novemberi mérkőzésen 73-66-ra kaptak ki a pécsiektől, míg január 8-án Szücs Réka triplája döntött a vendégek javára (55-56).

Bár a csapatból Mérész Beatrix (17,0 pont; 10,8 lepattanó; 2,4 labdaszerzés) kezdte a legjobban a szezont, betegség miatt mindössze öt mérkőzésen tudott pályára lépni, így elsősorban Papp Klaudia (13,9 pont; 4,3 lepattanó; 3,3 gólpassz), az év közben Győrből kölcsönbe érkezett Laklóth Anna (13,1 pont), illetve Szabó Dóra (13,6 pont; 3,8 gólpassz) teljesítményétől függ a fővárosiak eredményessége. A játékoskeretet idén két légiós is erősíti, az új-zélandi Jacinta Beckley és a horvát Jovana Mandic.

A BEAC legutóbb múlt vasárnap Győrben lépett pályára, ahol 100-76 arányú vereséget szenvedett az újabb légióssal (Szanja Mandics) erősítő házigazdáktól. A vendégeknél Laklóth 22, Papp 16, Suppán Anna pedig 11 pontot szerzett.
A KSC és a BEAC októberi szekszárdi összecsapása 86-55-ös végeredménnyel zárult, a mérkőzés legeredményesebb dobói Bishop (13), Mansaré Manty (13/3), Jovanovics (11/3), Kiss Virág (12), illetve Mérész (16) és Beckley (13/12) voltak.

A BEAC-KSC találkozó (vezeti: Balogh Gyula, Csabai-Kaskötő Brigitta, Nagy Viktor) szombaton 16 órakor kezdődik a budapesti Gabányi Lászó Sportcsarnokban. A mindiGO Sport élő közvetítéséről egyelőre nem rendelkezünk információval.

Az NB1 A-csoportos bajnokság 14. fordulójában szombaton ZTE-Győr (17:00), Sopron-PINKK (18:00), Vasas-MTK (18:00), Csata-DVTK (18:30), vasárnap pedig PEAC-CEKK (18:00) összecsapásokat játszanak.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: Papp Máté
Read previous post:
Close