full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

A Grimm mesék köré fonódik az idei Háry János Mesefesztivál

A Grimm mesék köré fonódik az idei Háry János Mesefesztivál

2019.05.14. Ismét a mesék fővárosává válik Szekszárd a május 25-én és 26-án megtartandó Háry János Mesefesztivál alkalmával.

Az idén negyedik alkalommal rendezi meg a város és a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztivált, melynek köszönhetően a szekszárdi családok egy kétnapos rendezvény keretében ünnepelhetik meg a gyermeknapot, javarészt ingyenes programokkal. Az idei rendezvény a Grimm mesék köré fonódik – mondta el Ács Rezső a mesefesztiválról kedden megtartott sajtótájékoztatón.

A polgármester kiemelte, fontos, hogy a szekszárdi családok ne csak az óvodai és egyéb fejlesztéseken keresztül érezzék az odafigyelést, hanem a városi rendezvények szervezése tekintetében is. Hozzáfűzte, az elmúlt évek bizonyították, hogy jó hangulatú rendezvényt sikerült szervezni, a mesefesztiválra évről évre egyre többen látogatnak el.

Ács Rezső szavai szerint a közösségformáló rendezvény vendégei tartalmas két napra számíthatnak. Mint mondta, a mesefesztiválon az összes szekszárdi oktatási intézmény, óvoda és iskola fellép majd, tudását megmutatva. A fő attrakció a szombat este a Művelődési Háznál megtartandó fényfestés lesz, melyre a várakozáson felüli számban érkeztek nevezések – tette hozzá.

Az idei Háry János Mesefesztiválon összesen 50 program, 22 színpadi produkció és több száz fellépő, valamint 28 kiegészítő program és kézművesvásár várja a látogatókat – tájékoztatott Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezetője.

Fotó: kadarka.net

Mint részletezte, többek között fellép a Vaga Banda, Gubás Gabi és zenekara, a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a Handabanda zenekar. A Grimm mesék köré fonódó kétnapos rendezvény házigazdája – Rigócsőr király szerepében – Horgász Dezső és – a Békakirályt megformáló – Juhász Bence lesz. Ahogy azt a résztvevők már megszokhatták, az idén is mesét mond Ács Rezső polgármester – aki szombaton délelőtt 9 órakor – és dr. Haag Éva alpolgármester – aki vasárnap fél 10-kor – lép a színpadra.

A Városmarketing Gyémánt díjas mesefesztiválnak az idén is a Babits Mihály Kulturális Központ közvetlen környéke, a Művészetek Háza előtti tér és a Prométheusz park ad majd helyet – mondta el Zsikó Zoltán. Hozzáfűzte, a civil szervezeteknek köszönhetően számtalan foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők. A kiegészítő programokról elmondta, ismét lesz mesekert, dobálósarok, bábszínház, de állatsimogatóval, ügyességi játékokkal, kézműves udvarral és lábbal hajtható járgányokkal, valamint légvárral és civil cukrászdával is várják a gyermekes családokat.

Fotó: kadarka.net

A rendezvény legnépszerűbb programjára, a fényfestésre az idén 440 pályázat érkezett. A pályázat díjkiosztóját szombat este 9 órától tartják és az elkészült rajzokat is ekkor vetítik ki a Művészetek Háza homlokzatára.

A programokból minden szekszárdi intézmény kiveszi a részét – mondta Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerület vezetője. Hozzátette, sok kisgyermek van, akit vonz a mesék világa, aki szeret olvasni és a tananyagon kívül másfajta tudást is szeretne elsajátítani. Mint fogalmazott a fényfestésre érkezett nevezések magas száma is bizonyítja mindezt.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

A képen Zsikó Zoltán (j), Ács Rezső és Gerzsei Péter. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close