full screen background image
Keresés
2020 október 28 - szerda
  • :
  • :

A hétvége után nőnek a csúcshőmérsékletek Szekszárdon és környékén

A hétvége után nőnek a csúcshőmérsékletek Szekszárdon és környékén

2020.01.23. A hétvégén még hasonló időjárás várható, mint hétközben, ám a jövő hét első pár napjában előreláthatólag nőnek a csúcshőmérsékletek  és jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban -4, napközben 6, szombat hajnalban -1, napközben 5, vasárnap hajnalban 1, napközben 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken,  szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt várhatóan mindhárom nap felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében előreláthatólag emelkednek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 0, napközben 7, kedd hajnalban 3, napközben 11, szerda hajnalban 3, napközben 8 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden 13, szerdán mintegy 18 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Péntekre virradóra az éjszaka képződött köd helyenként csak lassan oszlik, szakadozik fel, másutt azonban a kezdeti párásság után napos idő valószínű kevés felhővel. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos területeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire plusz 1 és 5 fok között várhatók, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hűvösebb is lehet.

Szombaton a köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a kezdetben napos tájakon – nagyobb eséllyel délen – is megnövekszik. Helyenként ónos szitálás előfordulhat, majd délután délnyugat felől elszórtan gyenge esőre lehet számítani. A leghidegebb órákban mínusz 8 és plusz 1 fok között, napközben 0 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz melegebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, vékonyabb felhőzet, napos időszakok inkább csak délen lehetnek. Elszórtan kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 9 fok között valószínű, délen lesz melegebb – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close