full screen background image
Keresés
2020 február 21 - péntek
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Száraz idő várható, 20 fokhoz közeli csúcshőmérsékletekkel

Száraz idő várható, 20 fokhoz közeli csúcshőmérsékletekkel

2018.11.09. Húsz fokhoz közeli csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 3, napközben 17, szombat hajnalban 2, napközben 17, vasárnap hajnalban 6, napközben 18 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt marad a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton kissé és közepesen, míg vasárnap derült lesz. Csapadék nem várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében is a hétvégihez hasonló időjárás valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken az északkeleti megyékben tartósan megmaradhat a köd, másutt napos, fátyolfelhős idő valószínű. Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A leghidegebb órákban többnyire plusz 1-8 fok között alakul a hőmérséklet, de az Alföldön, illetve az északi völgyekben helyenként fagypont alá hűlhet a levegő. Napközben többnyire 14-18 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton és vasárnap reggelre is ködre kell készülni, s elsősorban a nyugati határvidéken és északkeleten nem mindenütt tisztul ki az idő. Másutt fátyolfelhős időre van kilátás szűrt napsütéssel. Néhol ködszitálás esetleg előfordulhat. Többfelé megélénkül a légmozgás. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok, vasárnap 0 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 10-18, vasárnap 15-20 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close