full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

A hétvégén kellemes, a nemzeti ünnepen hűvös idő várható

A hétvégén kellemes, a nemzeti ünnepen hűvös idő várható

2017.10.20. Napsütéses, meleg kezdet után az ünnepi hosszú hétvége második felében már borúsabb, esősebb és hűvösebb idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén pénteken hajnalban 7-, napközben 21 fok várható, szombaton hajnalban 8-, napközben 19-, míg vasárnap hajnalban 8-, napközben 19 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján közepesen felhős és mérsékelten szeles időre van kilátás. Hétfő hajnalban azonban már csak 8, napközben pedig mindössze 10 fok várható Szekszárdon és környékén. Kedden, szerdán és csütörtökön, előreláthatólag 14-15 fok körül alakulnak a nappali hőmérsékletek.

Országos előrejelzés

Péntekre virradóra is sokfelé lesz köd, amely a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, de északnyugaton, nyugaton helyenként tartósabban megmaradhat, hajnalban néhol szitálás is lehet. Napközben az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talaj menti fagy is valószínű. A nappali maximumok általában 18 és 24 fok között alakulnak (a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb is).

Szombaton a köd fokozatos feloszlása után felhős időre lehet számítani. Északkeleten helyenként eső is várható, elsősorban délnyugaton lehet napsütés. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet, de a magasabb helyeken kissé enyhébb lehet a hajnal. Napközben 15-21 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap is borús lesz az ég, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, késő este már a Tiszántúlon is eshet. Emellett megerősödik, estétől a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 4 és 10, a maximumhőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Október 23-án, hétfőn sokfelé várható eső, zápor és nagy területen lesz erős, a Dunántúlon akár viharos a szél. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close