full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

A hétvégén még kánikula lesz, de aztán nagyot változik az időjárás

A hétvégén még kánikula lesz, de aztán nagyot változik az időjárás

2019.08.30. Hétfőig még kánikula várható, 33 fok körüli csúcshőmérsékletekkel, ám kedden nagyot csökkenek a hőmérsékletek Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombat hajnalban 17, napközben 33, vasárnap hajnalban 18, napközben 33 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt szombaton derült, vasárnap kissé felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A hőség miatt szombatra elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ Tolna megyére. A figyelmeztetés szerint a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható.

Hétfőn még a hétvégivel megegyező időjárás várható, majd nagyot csökkennek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 18, napközben 33, kedd hajnalban 16, napközben 24, szerda hajnalban 15, napközben 25 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Országos előrejelzés

Szombaton napos időre lehet számítani. Elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap, szeptember elsején is nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az idő. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI