full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

A hétvégén még kellemes időjárás várható Szekszárdon és környékén

A hétvégén még kellemes időjárás várható Szekszárdon és környékén

2020.04.17. Kellemes nappali csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén, ám a jövő hét elején ismét csökkenek a csúcshőmérsékletek. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 6, napközben 25, szombat hajnalban 11, napközben 24, vasárnap hajnalban 12, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt és élénk, szombaton gyenge, vasárnap ismét élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken kissé és közepesen, szombaton és vasárnap közepesen felhős lesz. Szombaton 1-, vasárnap 2,5 milliméter csapadék várható.

A jövő hét első napján is a hétvégihez hasonló időjárás várható, ám aztán ismét csökken a várható csúcshőmérséklet. Hétfőn hajnalban 6, napközben 15, kedd hajnalban 3, napközben 13, szerda hajnalban 5, napközben 16 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Szerdán elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken többórás napsütésre kell készülni. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol gyenge fagy még továbbra is előfordulhat. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az északkeleti országrészben lehet kevesebb a felhő, arrafelé valamivel több napsütés várható. Néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A maximumhőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég szórványosan esővel, záporral, emellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A nap második felében észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Napközben többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a legmelegebb – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close