full screen background image
Keresés
2021 március 6 - szombat
  • :
  • :

A hétvégén melegszik az időjárás, de aztán csökkennek a hőmérsékletek

A hétvégén melegszik az időjárás, de aztán csökkennek a hőmérsékletek

2020.05.08. A hétvégén melegszik az időjárás, majd várhatóan ismét csökkennek a hőmérsékletek Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 7, napközben 22, szombat hajnalban 9, napközben 26, vasárnap hajnalban 12, napközben 28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, vasárnap időnként élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt mindhárom nap közepesen felhős lesz. Csapadék nem várható.

Hétfőn még a hétvégihez hasonló időjárás várható, ám aztán lehűlés jön. Hétfőn hajnalban 15, napközben 28, kedd hajnalban 9, napközben 16, szerda hajnalban 7, napközben 19 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás szűrt napsütés várható. A nap vége felé az északkeleti vidékeken, illetve a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat néhol záporeső, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-11 fok között alakul, de a fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Vasárnapra virradóra változó vastagságú felhőzet vonul kelet felé, elsősorban a Dunától keletre elszórtan záporok is kialakulhatnak. Reggeltől csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén napos idő várható. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű, a szél viszont többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 7-15, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.nete/MTI
Read previous post:
Close