full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

A hit szerepe a közösségépítésben és a bűnmegelőzésben

A hit szerepe a közösségépítésben és a bűnmegelőzésben

2019.05.15. A Vármegyeháza díszterme adott otthont 2019. május 14-én 10 órai kezdettel Szekszárdon a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács (TMBT) A hit szerepe a közösségépítésben és a bűnmegelőzésben című konferenciájának – közölte a  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A konferenciát Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a vendégeket.

A konferencia fő témája a hit szerepe volt a mindennapi életünkben, melynek kapcsán első előadóként Ignácz Tibor a Pécsi Élő Kövek Közösség vezetője beszélt a közösség erejéről. Lankó József katolikus plébános Alsószentmártonból, a Pécsi Egyházmegye roma közösségek célirányos lelki gondozásának felelőseként tartott előadást.

Boros Lajos, a Baptista Egyház börtönmissziójának vezetője rácsok mögött szabadon című előadása a börtönmissziós tevékenységéről szólt. Boros Lajos több évtizedes börtönbüntetés letöltése után az elítéltek társadalomba való visszailleszkedését segíti.

Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke beszámolt arról, hogy több kárpátaljai településen templomot, iskolát alapított, patronálja őket.

Mindannyiukban közös, hogy a hit és az összefogás erejében látják a kiutat.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close