full screen background image
Keresés
2021 november 20 - szombat
  • :
  • :

A hőgyészi idősek otthonában tartottak gyakorlatot

A hőgyészi idősek otthonában tartottak gyakorlatot

2017.07.27. Szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a szekszárdi, bonyhádi és dombóvári tűzoltók szerdán a hőgyészi idősek otthonában.

A szituációs begyakorló gyakorlatot helyismereti foglalkozás egészítette ki, melynek során a tűzoltók megismerték az épület adottságait, a közlekedési és menekülési útvonalakat, valamint a vízvételezési helyeket, melyek működőképességét a gyakorlat során tesztelték is.

A gyakorlat feltételezése szerint a második emeleti kazánházban történt robbanás, melynek következtében a helyiségben tárolt anyagok meggyulladtak. A robbanás a szomszédos két szoba falát átszakította és az ott lévő bútorok és berendezési tárgyak is lángra kaptak. Az idősek otthonának személyzete haladéktalanul megkezdte és végrehajtotta az épület kiürítését, az otthon mind a százöt lakója időben kimenekült, azonban a létszámellenőrzés során a negyvenkétfős személyzet egy tagját nem találták. Mindeközben a lángok gyorsan terjedtek, a többi lakószobát és a tetőszerkezetet is veszélyeztetve.

A feladatot a tűzoltók teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem mellett hajtotta végre. Az elsődleges feladat az életmentés volt, illetve az, hogy a megtalált sérültet minél előbb kivigyék a veszélyzónából.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság